Stela Popa: Cărțile mele cresc odată cu fiul meu

Stela Popa devine, de la o lansare la alta, o adevărată zână a poveștilor în ochii micilor cititori. Ne-am convins de asta la lansarea de succes pe care a avut-o ieri. Prezentatoarea TVR2 a revenit acasă de la București și și-a revăzut cititorii în Dendrariu. Timpul a ținut cu organizatorii evenimentului. Astfel că, picii, au dansat de rând cu Ionela Țăruș, talentata dansatoare pe care Stela a invitat-o la lansarea de la iarbă verde. I-au animat la maxim pe micuți și clovnii de la Clounela.

separator
Lansare Regele cel înțelept (105 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (106 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (109 of 109) (Copy)

Stela Popa ne-a mărturisit în exclusivitate că noua carte – poveste „Regele cel Înțelept” i-a luat cel mai mult timp dintre toate cele patru lansate până acum.

„Cărțile mele, se pare, cresc odată cu fiul meu. Întrebările lui Dănuț sunt tot mai multe și, de aceea, asupra acestei cărți am lucrat cel mai mult. E o carte care îi pune pe micuți să gândească, să se întrebe, să caute răspunsuri. E o carte care le arată un model – Regele cel Înțelept, care trebuie să ia decizii, să dea sfaturi, să facă dreaptă judecată”, a spus prezentatoarea de la TVR 2 din România.

Rita Ursalovschi, prezentatoare Publika TV a sfătuit părinții să-și poarte copiii cât mai mult în lumea poveștilor și a cunoașterii.

„Vreți să aveți copii care să vă fie recunoscători pe viitor? E simplu: dați-le cărți de calitate. Anume pe asta pune accentul Stela Popa în cărțile pe care le semnează”, a mărturisit jurnalista.

Și interpreta Mariana Mihăilă crede că o carte înseamnă enorm pentru formarea unui copil încă din primii ani de viață.

„Ca orice mamă sunt atentă la ce fel de cărți îi ofer puiului meu. Cărțile sunt ca și oamenii. Diferite. Și, așa cum un om inteligent te impresionează, la fel se întâmplă și cu ceea ce răsfoim”.
Lansare Regele cel înțelept (98 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (102 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (107 of 109) (Copy)

Iar prezentatoarea TV Lucia Roșca a completat:

„Sunt sigură că dintre picii pe care îi vedem azi, din generația pe care o educăm acum, vom avea oameni care vor avea un cuvânt greu de spus în viitor. Prin personajul Regele cel Înțelept din carte, Stela le creează micilor cititori un exemplu de – uite așa e bine să fii”.

Eugenia Bejan de la biblioteca „Ion Creangă” le-a îndemnat pe mămici să-i aducă pe copii mai des la bibliotecă și să le explice de ce e bine să fii ca Regele Cel Înțelept, de ce e bine să citești și să știi multe lucruri interesante. Și cum te vor ajuta aceste toate să te descurci în viață”. Se pare că atât picii, cât și mămicile au înțeles mesajul.


Lansare Regele cel înțelept (85 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (91 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (97 of 109) (Copy)
Lansare Regele cel înțelept (59 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (65 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (73 of 109) (Copy)

Alături de jurnalistă, la eveniment au fost personaje de basm, clovni, dar și surprize dulci sub formă de jeleuri savuroase pregătite de Dr. Oetker. S-a ocupat de prepararea lor binecunoscutul blogger culinar Valeria Țurcanu. Dr. Oetker nu a uitat nici de mămici, fiecare a primit câte un set de caserole bune pentru orice gospodină.

Amintim că Stela Popa și-a lansat pe 1 iunie și la București, live, la TVR, cărțile cu povești. În R. Moldova acestea s-au bucurat de un real succes și au fost premiate la Târgul de Carte de la noi.

Lansare Regele cel înțelept (40 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (56 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (57 of 109) (Copy)
Lansare Regele cel înțelept (22 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (26 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (35 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (38 of 109) (Copy)
Lansare Regele cel înțelept (5 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (9 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (12 of 109) (Copy)Lansare Regele cel înțelept (28 of 109) (Copy)

alte Articole interesante