Medic: ,,Toți oamenii au celule canceroase în sânge, dar se îmbolnăvesc doar cei care fac anumite greșeli”

Potrivit medicului, toți oamenii au celule atipice în organism, tumorale, dar acestea sunt eliminate de către celulele sistemului imunitar. Când imunitatea scade, celulele canceroase ies ,,victorioase” din această luptă, încep să se acumuleze și apar tumorile canceroase.

separator

Prof. dr. Monica Pop, un cunoscut medic oftalmolog din România, care a fost diagnosticată cu cancer de colon și care a avut și recidive, a explicat, în cadrul unei emisiuni de ce scade imunitatea și se ajunge la cancer.

Factorii care duc la scăderea imunității sunt stresul, lipsa celor minimum 6 ore de somn, alimentația nesănătoasă, lipsa de mișcare, care conduce la obezitate. Un medic infecționist renumit spunea că niciodată să nu pleci de acasă fără să mănânci proteine, un ou sau puțină brânză sau iaurt. Alimentația bogată în fructe și legume, cu rol antioxidant, ferește organismul de cancer.

Resveratrolul e un antioxidant puternic conținut în strugurii roşii, atât în fruct cât şi în coajă. Statisticile spun că este de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât Vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât Vitamina C.

Pe lângă faptul că întăreşte imunitatea organismului, ajută la tratarea bolilor cardiovasculare, articulare, luptă împotriva afecţiunilor alergice şi inflamatorii, scade colesterolul şi are efect antiaging.

N-ar strica să faci o cură preventivă cu echinaceea. Printre proprietăţile sale miraculoase se numără întărirea sistemului imunitar, accelerarea vindecării, lupta împotriva infecţiilor virale, ale sinusurilor, ameliorarea gripei şi simptomelor ei. Poţi găsi echinaceea sub formă de pastile, ceai sau tinctură.

alte Articole interesante