Medicii care se vor angaja în raioanele din sudul țării vor primi împrumuturi pentru locuințe rambursate de autoritățile locale

Autoritățile din Găgăuzia se confruntă cu o lipsă acută de personal medical. Pentru spori interesul tinerilor medici de a se muta în raioanele și satele din sudul Moldovei, autoritățile locale vor oferi bonusuri solide pentru medicii care vor veni în autonomie – cumpărări preferențiale de locuințe, la care 75% din împrumut este rambursat din bugetul local.

separator
Despre acest lucru a spus bașcanul ales al Găgăuziei, Irina Vlah, într-un interviu pentru emisiunea „Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, care se difuzează pe canalul de televiziune NTV-Moldova, relatează noi.md.

Irina Vlah s-a adresat tuturor tinerilor care au absolvit Universitatea de Stat de Medicină, îndemnîndu-i să vină să lucreze în Găgăuzia, care se confruntă cu o insuficiență de personal medical.

„Astăzi în Găgăuzia avem nevoie de 100 de doctori în diferite specializări. Începînd cu 1 ianuarie 2019, în Găgăuzia funcționează un program, potrivit căruia orice medic care vine să lucreze în Găgăuzia primește 50 mii de lei din bugetul autonomiei. Odată ce se angajează, el primește imediat 50 mii de lei. Sunt problemele lui pe ce va cheltui acești bani. Aceștia sînt bani pentru adaptare, să spunem așa. El se adaptează în Găgăuzia. Acesta este primul sprijin din partea autorităților găgăuze”, a remarcat bașcanul ales.

,,Adică medicul care vine în Găgăuzia va putea primi 50 de mii de lei. În al doilea rînd, el va putea lua un împrumut pentru a-și cumpăra prima locuință în Găgăuzia, iar 75% din creditul pentru acest medic va fi rambursat din bugetul autonomiei. Voi fi bucuroasă să-i văd pe toți cei care vor lua o asemenea decizie. Ne angajăm să-i sprijinim pe tot parcursul procesului documentar și în adaptarea lor în regiunea noastră. Avem mare nevoie de medici în Găgăuzia”, a mai spus Irina Vlah.

alte Articole interesante