Mesajul lui Eugen Doga care va fi deschis în România, în anul 2118

La Alba Iulia a fost inaugurat, cu ocazia Centenarului Unirii, un monument cu o capsulă a timpului ce va fi deschisă peste 100 de ani și care conține scrisori către România anului 2118.

separator
Printre cei care au transmis mesaje celor care vor fi în România peste 100 de ani se numără și maestrul Eugen Doga.

„Visul nostru suprem este de a scrie și de a cânta imnul Marii Uniri, gloria împlinirii visurilor strămoșilor noștri, care ne-au lăsat pământurile întregite…”, a scris Eugen Doga.

Capsula Timpului România 2118 reunește peste 200 de mesageri ai prezentului pentru România viitorului. Autorii sunt românii din prezent, care au ceva de spus viitorului. Unii sunt celebri în toată țara și în toată lumea, alții sunt puțin sau deloc cunoscuți. În oglindă cu înaintașii lor de acum 100 de ani, aceștia au depus la Alba Iulia gândurile lor pentru 100 de ani de acum înainte și provin din peste 100 de localități din întreaga lume.

Sunt de toate vârstele și profesiile: de la cercetători la artiști, de la mari campioni la fermieri, de la medici la dascăli, de la antreprenori la studenți, de la judecători la avocați, de la diplomați la istorici, de la actori la jurnaliști, de la polițiști la militari și lideri spirituali. „Un lucru îi unește pe toți cei care au lăsat bucăți din gândurile și sufletele lor la Alba Iulia, pentru următorul veac: dragostea de România”, menționează România 2118.

sursa: www.radiochisinau.md

alte Articole interesante