Metode naturale de desfundare a nasului la copil

Sezonul virozelor e în toi. Dacă te preocupă confortul copilului tău, poți folosi o serie de remedii naturale pentru desfundarea nasului. În acest fel, vei ameliora suferință celui mic pe timpul răcelii, fără să îl expui vreunui risc.

separator
Metode naturale de desfundare a nasului la copil:

Soluție salină – prepară o soluție salină prin dizolvarea unei cantități reduse de sare în apă fiartă. Folosește apoi câte 2-3 picături de soluție salină în fiecare nară a copilului. Soluția salină are proprietăți antimicrobiene, ceea ce înseamnă că va curăța cavitatea nazală de virusuri și bacterii. Atenție, însă, nu face abuz!

Inhalațiile – aburii desfundă nasul și totodată umezesc căile respiratorii. Nu face inhalație dacă copilul are febră.

Folosește un umidificator în cameră – mai ales pe timpul iernii, atunci când aerul din casă este foarte uscat, e indicat să folosești un umidificator, pentru a regla nivelul de umiditate din aer.

Așază-i pernă mai sus – în timpul somnului, capul copilului ar trebui să fie mai sus poziționat decât picioarele sale. În acest fel, mucusul din sinusuri este eliminat mai ușor și scade riscul de infecțîi. Această metodă este recomandată numai pentru copiii mai mari de 2 ani, în niciun caz pentru bebeluși.

Oferă-i multe lichide celui mic – hidratarea este foarte importantă atât pentru combaterea congestiei nazale, cât și pentru vindecarea răcelii care stă la baza nasului înfundat. Oferă-i copilului ceaiuri, supe și sucuri naturale, astfel încât să te asiguri că este hidratat așa cum trebuie.

Atenție! Răceală copilului și simptomele acesteia trebuie să fie tratate conform recomandărilor medicului. În medie, un copil poate răci de 6-8 ori pe an, iar o răceală persistă până la 7 zile.

sursa

alte Articole interesante