Mii de albine moarte în sudul țării, din cauza insecticidelor care au fost folosite în agricultură

Moartea în masă a albinelor a avut loc în satele Tomai și Gaidar, din raionul Ceadîr-Lung. Apicultorii susțin că albinele au murit din cauza otrăvirii cu insecticide a lanurilor de rapiță.

separator

Primele semne de otrăvire au fost observate seara, între 6 și 7 mai. Până ieri, 12 mai, aproximativ 60-70% dintre albine au murit în gospodăriile rezidenților și aceastea continuă să moară, raportează gagauzinfo.md.

„Potrivit ipotezelor apicultorilor, moartea a apărut datorită pulverizării câmpurilor de rapiță și a livezilor. Apicultorii nu au primit nicio notificare prealabilă cu privire la prelucrarea câmpurilor. Un prejudiciu uriaș a fost cauzat gospodăriilor apicole de sute de mii de lei, din cauza neglijenței fermierilor „, au spus apicultorii.

Autoritatea Teritorială de Siguranță Alimentară din Comrat și Ceadîr-Lunga a avertizat anterior fermierii să informeze primarii și apicultorii despre prelucrarea planificată a terenurilor. Procesarea câmpurilor trebuie efectuată numai după ce albinele sunt izolate sau transportate în locuri sigure. 

alte Articole interesante