,,Miliard” – ultimul film al actorului Mihai Curagău a fost premiat la Festivalul Cinefantasy IFFF, din Brazilia

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Filme Fantastice Cinefantasy, s-a desfășurat în perioada 6-11 noiembrie 2018, în Brazilia, întrunind în juriu critici de film și cineaști din mai multe țări ale lumii.

separator

,,Miliard”, ultimul film al actorului Mihai Curagău, a fost premiat la categoria Filme de scurt-metraj, pentru titlul ,,Cel mai bun actor”.

Actorul Mihai Curagău a jucat ultimul său rol în filmul de scurt metraj „Miliard”, dar nu a mai apucat să îl vadă, deoarece s-a stins din viață pe data de 24 decembrie 2016, la vârsta de 73 de ani.

Regretatul actor a obținut, post-mortem, premiul pentru ,,Cel mai bun actor”, în cadrul Cinefantasy IFFF, din Brazilia. Cu siguranță, s-ar fi bucurat enorm pentru acest premiu. Să-i păstrăm veșnică amintirea!

Filmul „Miliard” este lucrarea de licență la VGIK, Institutul de Cinematografie din Moscova, a lui Evgheni Dudceac, proiect câștigător al grantului de 10.000 de euro lansat de YOUBESC CREATIVE INSTITUE.

Scurmetrajul „Miliard” a mai câștigat Grand Prix-ul la „VGIK student Festival” și alt Grand Prix la Samorodok „Shukshin Festival” 2017, în Rusia. Producția a fost filmată în vara-toamna anului 2016, iar subiectul filmului este despre badea Gheorghe, un pensionar văduv de mult timp, care își trăiește veacul la marginea unui sat moldovenesc.

În rutina zilnică, Gheorghe consideră că viața trece pe alături, până când bătrânul observă că closetul său are posibilitatea de a teleporta. Bătrânul poate ajunge în Tokyo, poate urca chiar pe Everest și poate vizita diferite destinații turistice. Posibilitățile mari nasc dorințe si mai mari. Dacă va putea bătrânul Gheorghe rezista tentațiilor lumii moderne – depinde doar de el.

alte Articole interesante