Minore exploatate sexual într-o gheretă din Piața Centrală

Un bărbat de 50 de ani din orașul Cricova a fost reținut, fiind suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială.

separator

În urma investigațiilor, procurorii au stabilit că suspectul de la începutul anului 2018 a profitat de poziția de vulnerabilitate a 5 tinere, printre care două minore, pe care le-a determinat să presteze servicii sexuale.

Minorele de 16 ani au fost recrutate sub pretextul angajării în calitate de vânzător la ghereta de fructe gestionată de către suspect, amplasată în Piața Centrală din Chișinău. Ulterior, tinerele erau impuse să presteze servicii sexuale comerciale beneficiarilor identificați din timp de către bărbat.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, suspectul a fost reținut în flagrant.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 de lei de la fiecare client, ulterior, minorele erau deposedate de mijloacele bănești acumulate. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală, iar bănuitul a fost arestat pentru 20 de zile. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

alte Articole interesante