Misiune îndeplinită! Profesorul Ion Mărgineanu a ajuns la Alba Iulia

Profesorul Ion Mărgineanu a ajuns la Alba Iulia pentru a fi parte din Hora Unirii! Curajul și devotamentul profesorului Ion Mărgineanu, dragostea de neam, vor dăinui peste secole. La aproape 80 de ani, fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova, a pornit de la Bălți pe 1 noiembrie și a parcurs pe jos distanța până la Alba-Iulia – 500 de km. Nu i-au stat în cale nici vitregiile vremii, a înaintat prin ger, ninsori și ploi pentru visul său.

separator

,,Misiune îndeplinită! Steagul pe care l-am purtat tot drumul de la Bălți la Alba Iulia, l-am lăsat Muzeului Unirii și credem că peste ani va avea statut de patrimoniu”, comunică pagina de facebook Ion Margineanu si Unirea.

,,Tata a ajuns la Alba Iulia și-i așteaptă pe toți românii ca să spună desptre rostul acestui drum”, ne spune Dan Gherghelaș, ginerele profesorului. ,,550 de km. Atâția îl așteptau în față. Era singurul care nu își făcea griji pentru sănătatea și rezistența sa. Știa că va reuși să facă față drumului, zilelor cu ploi și ninsoare. Și a reușit. După 28 zile de mers pe jos, a ajuns la Alba Iulia”.

Un gest de curaj, un exemplu de voință, tărie și rezistență! Ne închinăm în fața profesorului, care prin gestul său inspiră și va inspira zeci de generații să-i urmeze idealul! Să ne trăiți mulți ani înainte Dle profesor Ion Mărgineanu!

alte Articole interesante