Moldova a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Dans Sportiv, categoria Tineret! Vezi video

Pe 14 mai, la Chișinău a avut loc Campionatul European de Dans Sportiv la categoria Tineret, secțiunea Latino. În competiție au participat 59 de cupluri de dansatori din 32 de țări europene. Evenimentul a fost organizat și susținut de Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Dansului Sportiv din Moldova și Clubul Sportiv de dans „Codreanca”. Cuplul de dansatori din Moldova a cucerit medalia de aur.

separator
nnn

Dansatorii moldoveni Daniil Porcesco-Gozun și Anastasia Grunzu s-au calificat pe primul loc, grație aptitudinilor cu care au evoluat pe ringul de dans.camp_europ

Pe locul 2 s-au clasat dansatorii din România, Eduard-Florentin Coman și Irina Elena Tudorache. Sportivii din Rusia, Nikita Olinichenko și Elizaveta Pustornakova, au obținut locul 3.

Pentru titlul de campioni europeni la dansurile latino-americane au concurat sportivi din Moldova, România, Rusia, Letonia, Danemarca, Portugalia, Suedia, Irlanda, Germania, Ungaria, Finlanda, Norvegia, Austria, Franța, Spania, Turcia, Italia, Slovacia, Elveția, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Israel, Cipru, Serbia, Belarus, Lituania, Ucraina, Estonia, Polonia, Cehia, Grecia.

Pe 15 aprilie 2017, cuplul de dansatori Dorin Frecăuțanu și Marina Sergheeva, care au reprezentat Republica Moldova la Campionatul European de dansuri latino, categoria Profesioniști, de asemenea, a câștigat medalia de aur.

Moldova a câștigat medalia de aur la Campionatul European de Dans Latin!

În acest moment, Moldova deține aurul la Campionatele Europene de Dans Sportiv, atât la categoria Tineret cât și la categoria Profesioniști – un succes remarcant și inedit pentru țara noastră, sportivii moldoveni fiind lideri la acest capitol!

alte Articole interesante