Moldova a măi bătut un record mondial! Presa internațională: ,,12 artiști au muncit 2500 de ore pentru a crea această operă de artă”

,,Atunci când moldovenii își pun mintea la treabă, mai adaugă la ea mult suflet și inspirație, iar rezultatul nu este decât o „operă de artă”. Fie că este vorba de meșteșuguri tradiționale, mâncăruri locale delicioase sau vinuri remarcabile, oamenii din Moldova sunt cunoscuți pentru a capacitatea de a lucra cu zel și a aduce la viață cele mai uimitoare creații”, scrie publicația boredpanda.com, care are aproape 13 milioane de urmăritori, fiind cunoscută pentru relatarea celor mai remarcante evenimente și recorduri din toată lumea, iar acum vorbește pe paginile sale și despre țărișoara noastră.

separator

Moldova a ajuns în vizorul presei internaționale grație industriei producției vinului, dar și meșteșugăritului. În acest an, producătorii moldoveni au participat la renumitul festival ProWein, din Germania, unde Moldova a obținut medalia de aur.

Jurnaliștii de la boredpanda.com s-au arătat impresionați de standul Moldovei la acest eveniment:

,,În acest an, Moldova are o prezență cu adevărat memorabilă la ProWein, un târg internațional de vinuri și băuturi spirtoase, din Germania, Düsseldorf. Standul, care găzduiește un număr record de 39 de vinării din Republica Moldova, a fost proiectat folosind o bucată imensă de pânză brodată manual, decorată cu ornamente tradiționale, ce simbolizează vinificația moldovenească: de lungă durată, pasionată, inspirată și aspirantă.
,,Pentru a face acest suport exclusiv, 12 artiști moldoveni au lucrat manual timp de peste 2500 de ore, folosind 500 de ace și peste 50 de kg de lână, pentru a broda 130 de metri pătrați de pânză. Această lucrare unică de artă a fost expusă la ProWein Düsseldorf în perioada 18-20 martie (Sala 15, Stand G81). Dacă sunteți prin preajmă, opriți-vă sa gustați cele mai recente vinuri din 39 de vinării moldovenesti, unite sub brandul de țară „Vinul Moldovei” care își va prezenta produsele”, a mai scris publicația.

alte Articole interesante