Moldova, în top 6 țări ale lumii care merită vizitate în luna martie!

Moldova a fost inclusă pe locul 3 într-un top internațonal al țărilor care merită a fi vizitate în luna martie. În top se regăsesc destinații precum Jamaica, Irlanda, New Orleans, Italia și Australia, România.

separator

Topul a fost realizat de o agenție de turism din Cehia, care a povestit despre Moldova ca fiind un stat în care mai găsești arhitectură sovietică, dar, în același timp, au menționat despre Festivalul Mărțișor, organizat anual în luna martie.

„În prima zi a lunii, Moldova și România sărbătoresc venirea primăverii, iar în toată regiunea oamenii poartă un talisman mic, realizat din ață roșie și albă, fixat pe hainele lor, aproape de inimă. Se crede că dăruirea talismanului, numit și mărțișor, va da putere și sănătate celui care îl poartă”, menționează publivația kiwi.com.Moldova a mai fost apreciată pentru tradiția rurală de producere a vunului: ,,O zonă rurală, în cea mai mare parte ruinată, cu sate rustice, castele și mănăstiri vechi. Capitala, Chișinău, păstrează un aer de mahmureală sovietică, clădirile și monumentele încă mai păstrează un nivel de mândrie de istorie și cultură etnică a Moldovei”, se mai arată în articol.

alte Articole interesante