Moldoveanul de 82 de ani, care își crește singur fiica de 3 ani, ar putea rămâne fără copil. Ce au decis autoritățile?

Bărbatul a sperat că va obţine un ajutor pentru a-şi creşte fiica, însă acum riscă să rămână fără Năstica. Gheorghe Parfeni de 82 de ani, din partea stângă a Nistrului, face tot posibilul să-şi crească fiica de doar trei ani, pe care a conceput-o dintr-o relație cu o femeie mai tânără, care i-a părăsit.

separator

Între timp, pretinsele autorităţi din Transnistria au venit în Căuşeni să o ia pe Nastea din braţele îngrijitorilor şi să o ducă la orfelinat. Pentru că nu le-a reuşit, aceştia au spus că vor reveni şi au ameninţat că îl vor decădea pe Gheorghe Parfeni din drepturile părinteşti, scrie publika.md.

„L-au adus forţat pe domnu Gheorghe. Domnul Gheorghe era speriat şi au spus că vor să ia fetiţa probabil să o ducă la orfelinat”, a declarat Alexandra.

Totul a pornit ieri, după ce o echipă de filmare împreună cu un reprezentant de la Tiraspol şi unul de la Asistenţa Socială din Chițcani au bătut la poarta lui Gheorghe Parfeni. Aceştia l-ar fi luat forţat pe tatăl în vârstă de 82 de ani şi au mers în Căuşeni, să o ia pe Nastea de la îngrijitoriii ei, care de altfel sunt şi rude îndepărtate şi să o ducă la orfelinat în Transnistria. „Au motivat decizia că ei acum s-au autosesizat că fetiţa creşte în condiţii nu din cele mai bune. Şi ei au decis că acum este momentul să intervină şi să o ducă pe Nastea la casa de copii”, a declarat Alexandra.

Această acţiune însă este catalogată drept un furt de persoane de către juristul de la Promolex, care este specializat pe probleme transnistrene.

„Practic se primeşte că este o răpire de persoane, când cineva vine se apropie şi ia copilul altcuiva. Deci nu există nici o competenţă recunoscută de către cineva, nu este o autoritate în sensul legii. Ce ar trebui să facă autorităţile este să intervină şi să nu permită acest lucru dacă se cunoaşte.”

Autorităţile locale din Căuşeni îi vor asigura Năsticăi un ajutor financiar mai mare decât cel de 60 de lei pe care îl primeşte de la pretinsele autorităţi din Transnistria, dar şi un loc la grădiniţa din oraş. Între timp până se va decide soarta Năsticăi ea are nevoie de ajutorul nostru. Fetiţa de doar trei ani nu are haine, încălţăminte, iar de jucării nici vorbă. Cei care îşi doresc să întindă o mână de ajutor o pot face prin intermediul numărului de telefon 0695 51 647.

alte Articole interesante