120 de moldoveni, printre care multe mame cu copii, au stat în jur de 20 de ore în aeroportul din Londra

 

S-au vazut acasă după aproape 24 de ore petrecute pe aeroportul Stansted din Londra. Aproape 120 de moldoveni, dintre care 10 copii, au înnoptat pe unde au apucat, după ce cursa operată de Air Moldova a fost anulată.

separator

Reprezentanții companiei Air Moldova, care a operat zborul, susțin că problema tehnică a fost rezolvată cu greu deoarece muncitorii aeroportului ar fi în grevă, raportează protv.md.

“Copilul a avut febra, diaree. Mi-a fost greu fara conditii, fara apa, fara cazare.” Ar fi trebuit să pornească ieri la ora 14:20, ora Londrei, însă cu două zile înainte de zbor compania a anunțat amânarea cursei pentru ora 21:20. Aseara, însă, după înregistrări, lucrurile au luat o altă turnură.

“Nu avem nicio informatie de la Air Moldova.” ”Reprezentantii de la aeroport nici nu au putut face legatura cu Air Moldova.” ”Le sunau, le scriau emailuri si ei nici nu se uitau.” ”Erau randuri enorme.”

Moldovenii au dormit pe unde au apucat, pe hol, pe bagaje sau chiar la podea. După o noapte de coșmar au fost anunțați că zborul va fi la ora 9, apoi la 14, ca într-un final să pornească spre casă aproape de ora 16. Oamenii se plâng că au dat sute de euro pentru un bilet și acuză compania că nu le-a oferit nicio informație despre zbor și nici nu au fost cazați pe timpul nopții.

Un moldovean se grăbea pentru a ajunge la o înmormântare. Rudele care îl așteptau acasă au venit în repetate rânduri la aeroport pentru a-l întâmpina, iar de fiecare dată aflau despre o altă amânare.

alte Articole interesante