Are 42 de ani și peste 80 de operații! Povestea de viață a unei femei diagnosticate cu cancer de piele

Este vorba de Lisa Pace originară din S.UA., care a fost fost diagnosticată cu melanon la vârsta de 23 de ani. În pofida diagnozei, tânăra continua să se bronzeze la solar, iar acum după 20 de ani, are peste 86 de operații pentru îndepărtarea tumorilor apărute pe piele.

separator
Pentru că nu suporta să își vadă pielea albă și numeroșii pistrui de pe față pe când era adolescentă, Lisa a început să meargă tot mai des la solar pentru a obține un bronz perfect. Acum la 42 de ani, femeia regretă amarnic hotărârea luată în tinerețe, deoarece are o mulțime de cicatrici rămase în urma celor 86 de operații pentru tratarea canceruui de piele, scrie publicația today.com.
”Dacă aș putea să dau timpul înapoi și să vorbesc cu acea fetiță care eram la 17 ani, aș sfătui-o să renunțe la acest obicei nesănătos pentru că acest cancer de piele se poate preveni. Aș sfătui-o să renunțe la solar, să se dea cu cremă cu protecție solară și să poarte haine care o feresc de radiațiile solare. Cei care te iubesc cu adevărat, nu țin cont de aspectul tău, ci de frumusețea ta interioară”, povestește Lisa Pace cu regret. 
Preocuparea ei pentru a avea un bronz perfect a început din liceu, când mergea la o prietenă care avea acasă propriul solar. Însă, a devenit cu adevărat dependentă de solar pe când era la facultate și juca baschet în echipa universității Eastern Kentucky din Richmond. Pentru că știa că este mereu filmată și pozată în timpul meciurilor, Lisa a devenit tot mai obsedată de aspectul său și visa la o piele bronzată care să ascundă din imperfecțiuni.
”Mereu mi-a displăcut faptul că aveam o piele foarte deschisă la culoare, mulți pistrui și părul roșcat. Iar fotografiile sau filmările pe care le vedeam tot mai des peste tot m-au făcut să observ doar acele imperfecțiuni. Am început să merg la solar în fiecare zi sau o dată la două zile. Devenise o dependență pentru mine, iar persoanele pe care le întâlneam mereu mă complimentau pentru bronzul meu perfect”, spune Lisa. 

Lisa a fost diagnosticată cu cancer de piele în 2000 pe când avea puțin peste 20 de ani și era antrenoare de baschet la o altă echipă. În urma unui control de rutină la dermatolog, ea a primit diagnosticul de melanom pe picior. A ignorat multe săptămâni avertismentele medicilor de a se programa cât mai repede la operație, însă într-un final a suferit două intervenții pe picior. A plecat din spital în cârje, deoarece nu putea să meargă singură. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu a început din nou să folosească solarul. Punctul de turnură care a făcut-o să conștientizeze cât de mult rău își face singură a fost atunci când medicii au diagnosticat-o cu cancer de piele la nivelul feței. Cicatricile rămase au făcut-o să renunțe la solar și să aibă mai multă grijă de pielea ei. Însă, pericolul nu s-a diminuat, iar până la 30 de ani, Lisa ajunsese să facă peste 50 de operații din cauza cancerului de piele apărut pe tot corpul.La un moment dat ajunsese să aibă câte o operație la fiecare trei luni, după cum poveștește Lisa, care reușea să depisteze singură zonele cu probleme. Operațiile pe care le-a făcut sunt pe brațe, picioare, spate, piept, față și nas. Și mai urmează și altele, după cum au avertizat-o dermatologii. Acum, a ajuns să meargă la dermatolog aproape zilnic și are foarte multă grijă să folosească cremă cu protecție solară și hainele potrivite ca să se protejeze de radiații
”Aș prefera să fiu palidă și albă, acoperită de pistrui decât să am toate aceste cicatrici pe tot corpul”, spune Lisa. Ea își dorește ca adolescentele care visează la o piele bronzată să știe că:”sunt frumoase pentru cei care contează, chiar și fără o piele bronzată perfect”. 

Dragi femei aveți grijă de sănătatea voastră!!!

Sursa

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Avertisment! Numărul bolnavilor de cancer s-ar putea dubla curând

Tot mai multe cazuri de cancer. Potrivit chirurgului clujean Patriciu Achimaș Cadariu, este esențial să ne pregătim încă de acum pentru o creștere rapidă a numărului de îmbolnăviri, pe fondul îmbătrânirii populației și a unui stil de viață nesănătos, accentuat de o monitorizare deficitară a pacienților din grupurile de risc. Declarațiile au fost prezentate de Actual de Cluj, scrie doctorulzilei.ro.

Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu este specializat în obstetrică-ginecologie și a deținut funcția de ministru al sănătății în guvernul Dacian Cioloș. Este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și doctor în științe medicale.

„Evit să fac previziuni alarmiste, dar este posibil ca volumul de pacienți, în special în domeniul cancerului, să crească cel puțin dublu în viitor. Referitor la afecțiunile cardiovasculare, nu fiind expert în acest domeniu, cred că ar fi indicat să consultăm opinia colegilor, dar cu siguranță ne putem aștepta la o creștere semnificativă a numărului de pacienți”, a subliniat deputatul clujean, potrivit G4media.ro. 

El consideră că, pe lângă implementarea unor strategii coerente, este necesară construirea de noi spitale, îmbunătățirea pregătirii personalului medical și, mai ales, promovarea educației sanitare.

Medicul a precizat că un aspect fundamental este educația. Pentru a preveni problemele majore de sănătate, este esențial să învățăm că este necesar să ne prezentăm regulat la medic. În unele țări, cei care nu se prezintă riscă să nu beneficieze de decontarea unor tratamente. De asemenea, ar fi benefic să învățăm despre efectele nocive ale fumatului, despre faptul căm nu este recomandat decât în cantități moderate – totuși, etanolul în sine este un agent toxic, și despre importanța activității fizice, precum și despre menținerea unui indice de masă corporală sănătos.

În loc să adoptăm o alimentație echilibrată, bazată pe consumul de fructe și legume, este tentant să îi oferim copilului un pumn de ciocolată să o ia cu el la școală și să scăpăm de grija mesei sale. În loc să ne dedicăm timpul copilului pentru activități în aer liber sau pentru practicarea unui sport, nu este mai simplu să ne lăsăm copilul în fața televizorului sau să petrecem timp inactiv pe canapea?

Acestea sunt aspecte care țin, în cele din urmă, de bun simț. Da, viața modernă s-a schimbat radical într-un timp foarte scurt, iar din perspectivă antropologică, suntem aproape de momentul în care pentru a ne hrăni, oamenii alergau kilometri întregi în fiecare zi și consumau cantități reduse de alimente. Această schimbare s-a produs cu rapiditate.

Reacția Spitalului Clinic Municipal pentru copii nr. 1 la acuzațiile medicului Mihai Stratulat
Articolul anterior
Iată care este prima impresie pe care o lași în funcție de zodie
Articolul următor