70 de litri de „sânge” au curs în centrului Capitalei. Oare câți moldoveni vor mai muri anual din cauza acestor condiții?

Aproape 5.400 de moldoveni mor anual din cauza aerului poluat din țara noastră. Cifrele persoanelor care se îmbolnăvesc din cauza calității proaste a apei potabile și a traiului în apropierea nemijlocită a depozitelor de deșeuri toxice și gunoiștilor rămâne a fi un mister.

separator

Previziunile privind viitorul nostru și al copiilor noștri sunt din ce în ce mai sumbre: fenomenele meteorologice extreme, inundațiile, caniculele și secetele vor fi din ce în ce mai frecvente atât în Republica Moldova, cât și pe întreg globul pământesc. Oare câți moldoveni vor mai muri anual din cauza acestor condiții neprielnice?

,,Politicienii care s-au perindat de-a lungul anilor în fotoliile din Guvern și Parlament, au sângele cetățenilor morți și bolnavi din cauza mediului poluat pe mâinile lor. Pentru că, cel mai probabil, ei nici nu cunosc măcar cifra de 5.400 de oameni morți anual din cauza poluării aerului, vrem să le amintim cum arată viețile pe care ei le-au curmat, cu mâinile lor. Totodată, vrem să atragem atenția autorităților asupra iminenței schimbărilor climatice și în Republica Moldova”, comunică Mișcarea Extinction Rebellion Moldova, care a organizat Flashmobul „Criza de Mediu ne omoară cu zile”. ,,Vărsarea de ”sânge” este un act simbolic, prin care vrem să atragem atenția că se poate muri și din cauza calității proaste a mediului înconjurător. De asemenea, vrem să transmitem mesajul că, în curând, și în Moldova se va muri din cauza schimbărilor climatice.”

În cadrul evenimentului au fost vărsați zeci de litri de „sânge” pe harta Moldovei din Piața Marii Adunări Naționale, ,,sângele” cetățenilor noștri care au murit și care vor mai muri din cauza mediului poluat și a lipsei măsurilor de reziliență în cazul fenomenelor meteo extreme. (sursa foto: www.diez.md)

alte Articole interesante