Actrița Claudia Cardinale a împlinit 80 de ani

Una dintre marile actriţe ale cinematografiei italiene, a împlinit astăzi 80 de ani. Cu prilejul aniversării actriței, Teatro San Carlo din Napoli a pregătit o mare sărbătoare, o surpriză despre care protagonista memorabilului film „Ghepardul” a mărturisit că nu ştie nimic şi care are ca obiectiv omagierea carierei actriței.

separator

Claudia Cardinale s-a născut în Tunisia, din părinţi italieni, la Goulette la 15 aprilie 1938, pe vremea când era protectorat francez sub numele de Claude Josephine Rose Cardin.

Cariera de actriţă a fost un rezultat al întâmplării având în vedere că iniţial dorea să devină învăţătoare.

Însă în aprilie 1957, Claudia Cardinale a avut o apariţie episodică alături de Omar Sharif în coproducţia franco-tunisiană ”Goha”, un film care a fost distins cu premiul special la Festivalul de la Cannes şi care a marcat o cotitură în viaţa ei. În 1958, Cardinale joacă în ”I soliti ignoti”, de Mario Monicelli după care vor urma ”Il magistrato” şi ”Un maledetto imbroglio”.

Claudia Cardinale devine muza indiscutabilă a lui Luchino Visconti începând din anii 1970 jucând sub ordinele sale în filmele: ”Rocco e i suoi fratelli” (1960), ”Il gattopardo” (1963), ”Vaghe stelle dell’Orsa…” (1964) şi ”Gruppo di famiglia in un interno” (1974), comunică agerpres.ro.

alte Articole interesante