Adriano Celentano a împlinit 80 de ani!

Adriano Celentano, cantautor, muzician, actor și moderator TV italian, s-a născut pe 6 ianuarie 1938, în Italia, la Milano. Artistul are cele mai mari vânzări dintre toți interpreții italieni de sex masculin.

separator

Adriano și-a petrecut copilăria și adolescența la Milano, mutându-se cu familia în 1951 pe strada Correnti. N-a terminat școala generală, ci a avut diferite ocupații, ultima fiind cea de ceasornicar. În aceeași perioadă a început să se intereseze de muzică, în special de rock ‘n’ roll pe care, la fel ca mulți alți tineri italieni, a început să o cunoască în 1955, odată cu ajungerea în Italia a filmului Blackboard Jungle, potrivit wikipedia.ro.

A fost influențat puternic de idolul său Elvis Presley, de revoluția rockului din anii 1950 și de actorul american Jerry Lewis. În Italia a vândut milioane de discuri și a aparut în numeroase show-uri TV și filme. În ceea ce privește filmele, a fost de asemenea un creator al genului comic, cu mersul său caracteristic și expresiile sale faciale.

Ca regizor de film, le-a distribuit în special pe Ornella Muti, Eleonora Giorgi și pe soția sa, Claudia Mori. El și Claudia au trei copii: Rosita Celentano, Rosalinda Celentano, cunoscută audienței mondiale pentru rolul său de Satan în filmul lui Mel Gibson, „The Passion of the Christ” și Giacomo Celentano. Acesta din urmă este de asemenea gazda mai multor show-uri TV italiene.

A scos 40 de albume: 29 albume de studio, 3 albume live și 8 compilații. Cel mai cunoscut cântec al sau este „Azzurro”, cu versuri de Paolo Conte, lansat în 1968 și copiat de multi muzicieni de atunci. Adriano Celentano este vegetarian din 2005 și apără drepturile animalelor. Este fan al fotbalului și susține echipa Inter Milano.

Până în prezent, cântărețul a vândut 70 de milioane de albume.

Video (live, 2012):

alte Articole interesante