Alarmant! Zeci de pești morți în lacul din parcul Valea Morilor

Zeci de pești morți au fost descoperiți în lacul din Valea Morilor din Chișinău de către trecătorii care în aceste zile s-au plimbat pe aleele parcului. Uluit de cele văzute, unul dintre vizitatori a surprins imaginile cu peștii morți care pluteau în apele lacului.

separator
media_149969317226082600

Responsabilii de la Asociația Spații Verzi și Agenția Ecologică Chișinău susțin că nu cunosc despre acest caz, dar specialiștii au totuși o explicație, notează realitatea.md. „Nu am văzut așa ceva. Noi supraveghem permanent lacul, chiar duminică am fost acolo și nu am văzut nimic”, a spus Eliferii Haruță, șeful Asociației Spații Verzi, care precizează că nu-și amintește să fi fost cazuri similare în lacurile din Chișinău, în anii precedenți.

Și reprezentanții Centrului de Investigații Ecologice spun că nu au fost sesizați cu privire la aceast caz, dar au o explicație pentru acest fenomen: „De obicei, în perioada caniculară, acest lucru se produce din cauza faptului că scade conținutul de oxigen din lac în urma procesului de descompunere a nămolului”, spune Arcadie Leahu, șeful Centrului de Investigații Ecologice.media_149969317300772400 media_149969317179054800

Arcadie Leahu spune că acest fenomen nu prezintă vreun risc pentru sănătatea populației, care poate fi afectată doar de conținutul de bacterii patogene din ape.

Potrivit reprezentantului Centrului de Investigații Ecologice, probele de apă din lacurile capitalei se iau de două ori pe an, primăvara și toamna.

alte Articole interesante