Anunț de ultimă oră de la NASA. Două planete s-au ciocnit

La 300 de ani lumină distanță, două exo-planete s-au distrus recent una pe celalaltă, lăsând o urmă uriașă de praf și resturi de rocă.

separator
Universul este un loc violent, iar obiectele din spațiul cosmic se ciocnesc destul de frecvent cu alte lucruri spațiale, scrie Futurism.com, citată de realitatea.net.

De regulă, aceste coliziuni se întâmplă în perioada timpurie de existență a unui sistem solar sau a unei galaxii.

Astfel de distrugeri reciproce de planete le oferă astronomilor o „priveliște rară” asupra a ceea ce se întâmplă atunci când lumi deja formate se ciocnesc între ele.

Cel mai surprinzător lucru pentru astronomi a fost faptul că resturile de praf din coliziune au fost calde. Deoarece exoplanetele spulberate orbitau o pereche de stele vechi de un miliard de ani, oamenii de știință se așteptau ca praful să fie mult mai rece decât au dovedit măsurătorile, potrivit cercetărilor publicate în The Astrophysical Journal.

„Praful cald din jurul evenimentului cosmic ne oferă o idee cu privire la impactul catastrofal dintre două exoplanete pietroase”, a declarat autorul principal al studiului, Maggie Thompson, într-un comunicat de presă al NASA. „Vrem să știm cum evoluează acest sistem după impactul extrem”, a mai spus savantul.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante