Anunț. Se caută moștenitorii unei bătrâne cu o avere uriașă

Se caută moştenitorii unei averi impresionante. Femeia a murit la 102 ani, cu un regret. Că nu şi-a găsit strănepoţii. Preotul şi prietena, care au îngrijit-o în ultimele luni de viaţă, vor să îi împlinească visul. Îi caută urmaşii.

separator

Viaţa Elenei Popescu a fost una demnă de un roman. A studiat Arhitectura în Bucureşti, a fugit din România în 1948. A trecut ilegal graniţa în Iugoslavia, apoi a petrecut următorii doi ani într-un lagăr. A reuşit, în cele din urmă, să ajungă la Paris, unde a locuit până la sfârşitul vieţii. Femeia a devenit o arhitectă celebră în Paris, însă deşi a avut parte de o viaţă frumoasă, în sufletul ei exista un gol. Unul pe care doar rudele lăsate în urmă îl puteau umple.

Spre finalul vieţii, a încercat să ia legătura cu strănepoţii ei de la malul mării, din Constanța. Nu a reuşit şi a cerut ajutorul unui preot din Paris pentru a-i găsi pe posibilii moştenitori. Însă nici duhovnicul Elenei nu a avut mai mult succes. Acum, preotul a făcut un apel public către posibilii moştenitori.

„Primul lucru pe care va trebui să-l facă porice moştenitor va fi să accepte succesiunea. Odată acceptată succesiunea putem vorbi despre etapele următoare, şi anume, împărţirea bunurilor în raport cu numărul de moştenitori, de calitatea acestora etc.”, a dclarat avocatul. Femeia a avut doi fraţi şi mai mulţi nepoţi şi strănepoţi. Posibilii moştenitori ai arhitectei ar trebui însă să se grăbească. Legislaţia franceză prevede că în lipsa unei revendicări din partea rudelor, bunurile vor reveni statului francez, noteaza antena1.ro.

alte Articole interesante