Atenție, nu dați foc la frunze! Vă așteaptă amenzi usturătoare

În timp ce multe țări au interzis arderea resturilor vegetale și oamenii respectă legea acolo, moldovenii încă mai șochează la acest capitol, mai ales toamna când își fac curățenie prin grădini și curți, iar din cauza aerului greu abia de poți respira.

separator

Inspectoratul Ecologic de Stat au dispus verificarea cazurilor de acest gen. În timpul arderii frunzelor se elimină un fum toxic, care dăunează mediului, dar şi pot provoca boli ale căilor respiratorii sau alergii.

Specialiştii vin cu un şir de recomandări de alternativă pentru înlăturarea resturilor vegetale. Frunzele căzute, ramurile și copacii bolnavi pot fi cu uşurinţă predate companiilor care produc brichete, pileţi.

Angajaţii Inspectoratului Ecologic împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale vor efectua controale. Cei care vor da foc la frunze, vor primi amenzi.

Arderea frunzelor daunează nu numai asupra sănătăţii, dar şi asupra bugetului unei familii. Amenda pentru arderea frunzelor pentru persoanele fizice este de la 600 până la 1200 de lei. Pentru persoanele juridice – de la 4.500 până la 9.000 de lei.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante