Au mai rămas zile numărate până la „Maratonul Copiilor”

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează sâmbătă, 28 octombrie, evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”. Acesta este la cea de-a IV-a ediţie şi are ca scop cultivarea solidarității în rândul copiilor. La eveniment pot participa copiii cu vârstă cuprinsă între 6-10 ani, care vor alerga pentru o cauză nobilă, iar părinții lor, sunt cei care vor converti distanța alergată în bani. Pașii alergați de către ei vor scurta distanța dintre realitatea și visul unui copil de a merge la școală.

separator

Evenimentul va avea loc la data de 28 octombrie, între orele 10:00-13:00, la Manejul de Atletică Ușoară, str. Andrei Doga 26. În cadrul evenimentului, participanții vor avea parte de ateliere de creație, facepainting, jonglerie și inele, jocuri cu animatorii de la Clounella și un concert de dans și muzică susținut de colectivele artistice ,,Picături Muzicale” și ,,Antares”. La finele maratonului, copii vor primi diplome și vor participa la Tombolă.

„Maratonul Copiilor este o dovadă că lucrurile mari se fac prin gesturi mici, dar multe. Printr-un efort comun adunăm bănuţ cu bănuţ şi facem lucruri într-adevăr minunate, de multe ori chiar schimbăm destine. Şi în acest an ne propunem să organizăm nu doar un eveniment de caritate, dar şi un eveniment unde copiii vor face un bine distrându-se. Așteptăm pe mic și mare la cursa bunătăţii, a spus Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia.”

În acest an, în cadrul Maratonului, participanții se vor prinde în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta adolescentele orfane şi din familii nevoiaşe asistate în proiectul „Spre Independență” al Diaconiei. Cea de-a XI-a generație de fete ieșite din sistemul rezidențial (orfelinate), primește aici șansa de a merge la o școală de meserii. Pe lângă posibilitatea de a merge la școală, în cadrul acestui proiect, adolescentele au parte de asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională. Proiectul urmăreşte creșterea gradului de autonomie personală și socială al fetelor orfane.

În cadrul Maratonului, vor fi implicați peste o sută de voluntari care vor organiza și desfășura atelierele creative, vor participa împreună cu copiii la cursele de alergat, dar şi vor supraveghea micii campioni pe tot parcursul evenimentului. Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de înregistrare AICI. 

Aflați detalii pe pagina de facebook a evenimentului  sau a Misiunii Sociale DIACONIA.

Parteneri generali: Reconscivil, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

alte Articole interesante