Calvarul unei moldovence după cinci ani de la divorț, terorizată și urmărită cu drona

A crezut că dacă va divorța va scăpa de calvarul pe care l-a avut atunci când formau o familie, dar nu a fost așa. Deși a trecut mai bine de cinci ani, problemele nu se sfârșesc. Femeia a apelat și la oamenii legii, după ajutor, dar fără niciun rezultat. Aceasta continuă să fie urmărită și jignită de fostul soț.

separator

Problemele în familie au apărut imediat după nuntă. „Chiar din ziua nunții a început să-și manifeste gelozia. Făcea scandal în fața oricui care venea să mă ia la dans. Atunci, fiind tânără, îmi părea că este o glumă. Mai apoi, lucrurile au început să se complice. Dacă mergeam la vreo nuntă sau vreo sărbătoare, mă străduiam să stau mai mult pe lângă el ori să nu mă prea uit în direcția vreunui bărbat că imediat începeau scenele de gelozie. Am ajuns și la prima palmă, au urmat altele. Sunt asistentă medicală și uneori îmi reproșa că aș fi cochetat chiar și cu bolnavii”, povestește Emilia.

Între timp, femeia a născut un băiețel. Și pentru că mai mult stătea acasă, problema cu gelozia părea rezolvată. „Dacă nu prea mergeam undeva ori dacă ne duceam, toată atenția era la copil, parcă se mai liniștise. Mă bucurasem chiar și îmi ziceam că am terminat-o cu scandalul cel mai mare din familie”, își amintește femeia.

Soțul era gelos pe nănaș

Nu a fost să fie. Când a mai crescut copilul și l-au înscris la grădiniță, Emilia a mers la muncă. Imediat au și început problemele vechi. „Vă dați seama, a început să fie gelos pe mine, bănuind că aș avea ceva cu nănașul, cel care ne-a ținut cununia. Venise într-o seară acasă, iar nașul era la noi. Trecuse pe alături de casă și a intrat să ne vadă. Normal că am pus ceva pe masă, i-am făcut un ceai. Când a intrat în casă și a văzut, se făcuse foc. L-am cunoscut după față. A așteptat numai să se ducă nașul și a început să mă certe și să mă acuze. Nici replică nu aveam la ce îmi zicea. Atunci mi-am dat seama că ceva nu este în regulă cu el. Atunci mi-am luat copilul și am mers la părinți. I-am spus că nu mai doresc o astfel de căsnicie”, povestește Emilia.

Câteva luni, femeia și copilul ei au locuit la părinți. Deși dacă de câteva ori a venit după Emilia, aceasta nu a acceptat să meargă acasă. Într-o altă zi, a cedat. „Îmi promisese că se va corecta, că are încredere în mine și că nu vom mai avea probleme. Și părinții m-au sfătuit atunci să-i mai dau o șansă și să merg în familie, să încercăm să păstrăm familia. I-am ascultat și am mers. Liniștea nu a durat însă decât câteva săptămâni. În una din zile, deși i-am spus că mă voi reține la o cafenea cu o fostă colegă de școală, când am ajuns acasă mi-a făcut un scandal de nu știam pe unde să pășesc. Nu suporta să ies cu nimeni și să vorbesc cu cineva care nu îi convenea lui. Nu mai zic nimic deja de faptul că nu accepta să ne vină cineva în ospeție ori, dacă eram noi invitați undeva, trebuia să mă rog la el ca să accepte să meargă. Mai toate ieșirile acestea se terminau cu scandal. Și uite așa a durat 10 ani”, oftează femeia.

Ultima picătură în pahar a fost când i-a interzis să meargă la serviciu. Mai mult chiar, să-și schimbe serviciu și să meargă cu el la piață să vândă materiale de construcție. „Chiar dacă nu aveam un salariu motivant pentru o asistentă medicală, nu am vrut să abandonez profesia care îmi aduce satisfacție. Atunci mi-am luat inima în dinți și am mers la divorț. Nu vreau să spun că s-a trecut fără scandal, dar am obținut, totuși, divorțul”, spune Emilia.

Citește continuarea pe moldnova.eu

alte Articole interesante