Canicula amână școala cu o săptămână! Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius

Autoritățile din Japonia au decis amânarea cu o săptămâna a cursurilor primare și secundare, din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Potrivit programei, școală ar fi trebuit să înceapă pe 27 august, însă având în vedere valul de caniculă cu care se confruntă Japonia, ministerul Învățământului a decis că 90 de școli din șase orașe să înceapă școală abia pe 3 septembrie.

separator

Această măsură intervine după ce mai mult de jumătate – 50,4 la sută – din școlile publice primare și secundare din Japonia nu au aer condiționat, potrivit Ministerului invatamântului, astfel incât copiii riscă să fie afectați de caniculă.

Ultimul val de căldură din Japonia, cu temperaturi de peste 40 de grade în iulie, s-a soldat cu moartea a 65 de persoane, printre care și un copil de 6 ani care a murit de insolație într-o excursie.

Potrivit Agenției Meteorologice Japoneze, căldură extremă se va prelungi în următoarele zile mai ales în sudul țării, unde mercurul termometrelor va urcă pâna aproape de 40 de grade Celsius.

alte Articole interesante