Casa din Copăceni, în care s-a născut poetul Adrian Păunescu, a fost demolată

Casa în care s-a născut poetul Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sângerei a fost demolată. Aceasta se afla într-o stare avansată de degradare. Pereții aveau fisuri enorme, iar acoperișul putea să cadă în orice moment.

separator
Pe facebook, au fost postate fotografii în care se vede că imobilul a fost demolat, iar în locul acestuia se construiește o altă casă.

„La împlinirea a nouă ani de la urcarea la ceruri a poetului basarabean Adrian Păunescu, la baștina sa, Copăceni, a început edificarea unei case memorial, prin demolarea celei vechi, natale… Felicitări celor implicați”, a comentat fostul deputat în primul Parlament, Vasile Șoimaru, care a atașat și pozele pe Facebook, informează tv8.md.

Deși s-a născut la Copăceni, Adrian Păunescu și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în localitatea Bârca din județul Dolj, România, acolo unde a plecat împreună cu familia.

Poetul a debutat ca autor literar în anul 1960 și a publicat peste 50 de cărți, în majoritate volume de versuri, care au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

alte Articole interesante