Ce se întâmplă cu contul de facebook al persoanei decedate?

Deşi nimeni nu se gândeşte la momentul în care va pleca din această lume, Facebook dă posibilitatea să alegi ceea ce se va întâmpla cu contul tău după ce treci în neființă. Facebook oferă două opțiuni, după moarte. Înainte însă ca acestea să intre în vigoare, cineva trebuie să notifice Facebook că persoana a trecut în neființă.

separator

Respectivul proces implică un formular online pe care trebuie să-l completeze cineva binevoitor, preferabil un membru al familiei. Ideal ar fi chiar ca cineva să urce pe respectivul formular o poză cu un certificat de deces pentru eficientizarea procesului. În orice caz, merită reținut că procesul de memorializare a unei pagini nu este automat, ci implică o echipă de persoane care verifică și, eventual, aprobă cererile, pentru a se evita glumele proaste.

Tranformarea paginii de facebook într-un memorial, ce va putea fi folosit de prieteni pentru a posta aminitiri cu tine sau pentru a oferi câteva gânduri familiei, reprezintă un gest rezonabil. Același gest implică însă definirea unui administrator pentru pagina ta post-mortem, iar respectiva persoană trebuie aleasă în timpul vieții, scrie playtech.ro. Din momentul în care ați particularizat această opțiune și nu mai sunteți, se vor întâmpla mai multe lucruri importante.

În dreptul numelui profilului vostru va fi atașat permanent cuvântul Remembering – Ne aducem aminte de… Prietenii voștri vor putea în continuare să posteze conținut nou. Tot conținutul partajat anterior va rămâne online și accesibil prietenilor. Toate profilele marcate pentru memorializare, după deces, nu vor mai fi targetate cu reclame, nu vor mai apărea în cadrul notificărilor cu zilele de naștere și nici în listele cu ,,Persoane pe care le-ați putea cunoaște.” Contul vostru de Facebook va fi blocat și nimeni nu se va putea autentifica pe el. Dacă ați omis să definiți un administrator, profilul vostru va fi șters pentru totdeauna din momentul în care s-a stabilit că nu mai sunteți.

În situația în care ideea de memorializare vi se pare destul de abstractă și preferați ștergerea permanentă a contului, aceasta este de asemenea o posibilitate. Intrați pe pagina personală de Facebook, accesați din nou Security pornind de la butonul de Settings din dreapta sus, iar la secțiunea Legacy Contact, ignorați ideea de contact moștenitor și mergeți direct pe Request Account Deletion. Cu această opțiune aleasă, din momentul în care cineva a raportat la Facebook că ați decedat, pagina voastră va dispărea pentru totdeauna și nu va mai putea fi recuperată de către nimeni, niciodată.

alte Articole interesante