Cea mai scumpă bomboană din lume este: o pralină de ciocolată cu fire din aur

Acest deliciu culinar costă 7.728 de euro şi poate fi considerată cea mai scumpă bomboană din lume, relatează EFE. Aceasta are formă de diamant pentru a scoate şi mai mult în evidenţă caracteristicile acestui produs de lux, având 3 centimetri înălţime şi 2,5 centimetri lăţime.

separator

Curioşii vor putea vedea această pralină între 17 şi 18 martie în oraşul Obidos, din apropiere de Leiria, cu prilejul Festivalului Internaţional al Ciocolatei. Iar cel care a sedus gusturile rafinate ale celor mai bogate persoane din lume cu noua sa creaţie este maestrul cofetar portughez Daniel Marcelino Gomes.Potrivit lui Gomes, ideea i-a venit în urmă cu trei ani când compania lui a vrut să facă pasul spre segmentul de lux şi să se adreseze consumatorilor rafinaţi şi cu mare dare de mână. La întrebarea dacă aurul poate fi mâncat, maestrul cofetar a asigurat că „aurul se consumă de peste mii de ani”. În cantităţi foarte mici, consumul de aur este benefic pentru sânge. Desigur, în gură aurul nu are niciun gust, asftel încât savoarea acestei bomboane este dată de alte ingrediente, a explicat el.

Realizată din ciocolată, având număr de serie şi fiind personalizată cu numele cumpărătorului, bomboana are nevoie de un proces de elaborare de trei săptămâni şi de foarte multă răbdare şi calm, a spus maestrul ciocolatier. În afară de cacao pură şi zahăr, în cantitate redusă, bomboana are printre ingrediente şofran, trufă albă, ulei de trufă albă, vanilie de Madagascar şi solzi de aur. Cel mai complicat este procesul final, când Daniel Marcelino Gomes ornează bomboana cu „viermişori” din aur care se pot rupe foarte uşor.

„Este ca o muncă de bijutier, trebuie făcut totul cu mult calm”, a asigurat el.

Deocamdată, bomboana atât de scumpă a găsit cumpărători în Emiratele Arabe Unite, mai ales din Dubai, dar şi din ţări ca Rusia, Argentina sau Angola.

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante