Cei doi piloți moldoveni care au fost eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au ajuns acasă

Piloții moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au revenit acasă.

separator

Despre acest lucru a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cei doi piloți care au fost deținuți ostatici timp de 3,5 ani în Afganistan, au ajuns astăzi în Republica Moldova.

Pentru moment, Lionel Buruiană și Mihai Crihan se află în îngrijirea autorităților statului, care întreprind demersurile legale și administrative pentru asigurarea condițiilor lor de reintegrare.

Starea de sănătate a celor doi piloți este una bună, însă ei vor rămâne o perioada sub supravegherea medicilor și protecția autorităților statului care gestionează cazul lor.

Cei doi piloții moldoveni au fost luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015. Despre aceasta a anunțat anterior șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing. Ulterior, și Andrian Candu a venit cu o reacție. În acest sens, președintele parlamentului a ținut să critice situația dată, menționând că șeful statului a profitat de acest caz, în scop electoral. De asemenea, cu o reacție a venit și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a spus la momentul respectiv că aceste acțiuni fac parte din campania electorală. Potrivit lui, conaționalii noștri urmau să fie salvați mai devreme, însă cineva ar fi plătit ca piloții să fie ținuți captivi până în ajun de alegeri.

sursa: www.unimedia.info

alte Articole interesante