Cei trei frați din Pohrebeni se aflau în grija bunicilor

Tragedie fără margini în satul Pohrebeni, raionul Orhei. Trei fraţi de 7, 8 şi 12 ani au murit înecaţi într-un lac din localitate. Nenorocirea a avut loc ieri, în jurul orei 18:00. Corpurile neînsufleţite ale celor trei copii au fost găsite azi-dimineaţă.

separator

Mama celor trei băieţi povesteşte că şi-a văzut copiii ultima dată acum patru zile. Asta pentru că este nevoită să muncească în Capitală. Este divorţată şi mai are încă două fetiţe de trei şi patru ani. „Aista-i Gheorghiţă, aista-i Iura şi aista-i Dan.”

Cei trei copii au fost văzuţi ultima oară când se plimbau cu barca pe iaz. Poliţia a fost alertată după ce ei au fost de negăsit, iar hainele au fost lăsate pe mal. Cel care a alertat poliţia a fost chiar un unchi de-al celor trei copii, care a mers şi el la iaz în ziua tragediei pentru a se odihni.

Cei cinci copii se aflau în grija bunicilor. Mama lor urma să vină acasă pentru a-i vedea, dar nu i-a mai găsit în viaţă pe cei trei băieţi. ,,Eu vin o dată la o săptămână, la o săptămână şi două zile”.

Localnicii sunt îngroziţi de cele întâmplate şi povestesc că băiatul mai mare obişnuia să meargă deseori la iaz. De obicei era însoţit de paznic. ,,Eu eram pe pisc în deal, da ei veneau din sat. Ei mai veneau se mai plimbau cu barca şi paznicul era cu dânsul. Nu ştiu cum erau ei singuri”.

„De dimineaţă au pus în torbă mâncare şi s-au dus la iaz. Pe urmă se aude că el i-a lăsat pe malul iazului şi s-a dus la el acasă în satul vecin. Când s-a întors erau numai hăinuţele.”

Potrivit directoarei şcolii, cei trei copii erau nişte elevi cuminţi şi sârguincioşi, chiar dacă erau doar în grija bunicilor. „Cel mai mare Saharnean Daniel am fost prima învăţătoare. Un copil străduitor. Primul elev cu care mă întâlneam era Iurie, cel care era elev în clasa întâi şi îl întrebam: de ce a venit aşa de devreme, iar el îmi spunea: am dus căpriţa la păscut şi nu mă întorc acasă”, spune Svetlana Cojocari, directorul şcolii din satul Pohrebeni, Orhei.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante