Cele mai puternice zece citate de Richard Bach care îți vor schimba viața

Născut la 23 iunie 1936, Richard David Bach se consideră descendent al lui Johan Sebastian Bach. Este pilot în rezervă al United States Air Force, iar înainte de a deveni scriitor a studiat la Universitatea din California. În lumea întreagă este cunoscut ca autor al popularului best- seller din 1970 „Pescărușul Jonathon Livingston”, care a vut un succes colosal, dar și opera „Iluzii: Aventurile unui mesia recalcitrant”.

separator
Cărțile lui Bach adoptă filosofia sa conform căreia limitele noastre fizice și moralitatea sunt doar aparențe. De asemenea, Bach este cunoscut pentru pasiunea sa și pentru cărțile sale legate de zborul aerian și zborul într-un context metaforic.

Iată câteva din cele mai populare citate, care au schimbat gândirea multor oameni:

  1. Dacă iubești cu adevărat pe cineva, renunță la el. Vei ști că este al tău cu adevărat dacă se întoarce la tine; dacă nu se întoarce înseamnă că nu a fost menit.
  2. Nu crede ochilor tăi, ei văd doar bariere!
  3. Noi atragem în viața noastră, ceea la ce ne gândim.
  4.  De ceea ce te temi, cu aceea te confrunți.
  5. Ceea ce omid numește sfârșitul lumii, un maestru numește fluture!
  6. Unele alegeri noi le facem de mii de ori în viață. Reține-le pentru tot restul vieții.
  7. Pentru a trăi liber și fericit, trebuie să jertfești plictiseala. Iar asta nu întotdeauna este o jertfă ușoară.
  8. După părerea mea dacă fericirea ta depinde de acțiunile altora, înseamnă că ai probleme.
  9. Până ce nu vei elibera un loc în viața ta pentru o persoană importantă, la fel ca și tine, tu mereu vei căuta și vei pierde.
  10. Lucrurile rele nu sunt cel mai rău lucru, care se poate întâmpla cu noi. Nimic – iată cel mai rău lucru, care poate avea loc în viața noastră.

Studenții moldoveni vor primi burse în universitățile din străinătate

Studenții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ din străinătate. Proiectul de lege care prevede aprobarea acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

De menționat că, acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani, transmite Știri.md.

În acest sens, va fi încurajată participarea tinerilor studenți, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. 

Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini. Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, 

Cod Galben de vânt puternic în țară!

Meteorologii au emis un avertisment Cod Galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru mâine, 29 martie.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), avertizmentul va fi valabil în intervalul orelor 08:00-18:00. Astfel, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

Sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii;

Se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi;

Este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî; evitarea folosirii focului deschis.

Antreprenorii vor putea contesta deciziile de control în instanță

Antreprenorii vor putea să conteste deciziile de control în instanța de judecată. În cazul în care inspectorii vor admite abuzuri, aceștia vor fi sancționați.

De asemenea, va exista o delimitare clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, transmite Știri.md

Pachet de reducere a birocrației în domeniul economic a fost votat în primă lectură de Parlament.

Prin urmare, proiectul prevede că planurile de control vor fi unificate, ținând cont de tipurile diferite de agenți economici și riscuri, vor fi revizuite condițiile pentru control inopinat și incluse temeiuri specifice pentru controlul asupra agenților economici care se eschivează intenționat de la controale.

Totodată, reglementările oferă și posibilitatea suspendării termenelor de control în anumite situații, cum ar fi așteptarea rezultatelor testelor de laborator. 

Mai mult, organul de control, în cazul contravențiilor, va activa în calitate de agent constatator și va verifica strict doar informațiile sau obiectele necesare pentru constatarea contravenției și nu va avea atribuții largi de control.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

O bunicuță de 67 de ani din Moldova și-a luat permisul de conducere
Articolul anterior
Uimitor! O moldoveancă este noua instrumentistă a trupei Holograf. Video!
Articolul următor