Charlie Hebdo a publicat o caricatură scandaloasă după prăbușirea podului din Genova

O ironie macabră a revistei satirice franceze Charlie Hebdo apare într-o caricatură care are ca subiect tragedia din Italia, provocată de prăbușirea podului Morandi din Genova, în care au murit 43 de oameni.
O imagine vitrioliantă apare în cea mai recentă ediție a săptămânalului Charlie Hebdo, legând tragedia din Genova de criza migranților, scrie agenția italiană ANSA.

separator

Este vorba de un desen, pe fond galben, care arată podul rupt în două, în timp ce, în stânga caricaturii, printre maldăre de moloz și o mașină răsturnată, se află un imigrant negru care mătură. Desenul este însoțit și de un comentariu:„Construit de Italienii – … curățat de migranți”.

Nu ar fi prima dată când cei de la Charlie Hebdo depășesc limita, sfidând durerea unui popor, cu ironii de acest gen. Au făcut-o în 2016, după seismul din Amatrice, cu o caricatură intitulată „Cutremur în stil italian” . În desen apărea un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul „paste în sos tomat”, alături de un bărbat zgâriat cu comentariul „macaroane cu brânză”. În desen mai apare și o clădire prăbușită cu mai multe etaje din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, iar comentariul este „Lasagna”, scrie activenews.ro.

Charlie Hebdo este o revistă săptămânală satirică franceză, care își asumă un ton provocator. Una dintre caricaturile controversate cu profetul Mahomed ar fi fost determinat un teribil atentat împotriva revistei Charlie Hebdo, care a avut loc la Paris, pe 7 ianuarie 2015, în urma căruia 12 oameni au fost uciși, 10 jurnaliști și 2 polițiști, și 11 persoane au fost rănite, de către doi atacatori mascați și înarmați, care au luat cu asalt birourile editoriale și au început să tragă cu arme automate.

alte Articole interesante