În Chișinău, se fură capacele de la gurile de canalizare

Pericol pe străzile din Chişinău. Hoții fură grilajele metalice de la gurile de scurgere. De cele mai multe ori, aceste sunt vândute la fier vechi.

separator
De la începutul anului în 49 de locuri gropile au fost descoperite. Potrivit poliţiei, punctele de colectare care acceptă aceste obiecte metalice, riscă amenzi. Sectorul Râşcani este lider, de la începutul anului s-au extras 47 de grilaje, iar la Ciocana, două grilaje. Unele zone din sectorul Râşcani sunt puţin iluminate, devenind periculoase pe timp de noapte.

În realitate, numărul gropilor ar putea fi și mai mare, întrucât muncitorii nu sunt sesizați întotdeauna despre lipsa acestora. „Sunt cartiere unde sunt extrase aceste metale, noi nu suntem anunţaţi şi respectiv noi nu le putem depista, atâta timp cât cineva nu ne sună sau muncitorii noştri nu observă lipsa lor”, a declarat Andrian Costin, şeful secţiei canalizare pluvială, Exdrupo, pentru publika.md.

Deocamdată, responsabilii susţin că nu au bani pentru înlocuirea grilajelor furate cu altele noi. Până la găsirea gurile de scurgere rămân descoperite şi prezintă pericol atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi. Cazuri privind furturi de grilaje sau capace metalice sunt sesizate şi pe reţelele de socializare. Recent, o fetiță de nouă ani din Străşeni, a căzut într-o groapă deschisă, care a fost folosită cândva ca rezervor de apă pentru pompieri, iar abia după cinci ore de căutări, minora a fost găsită de poliţişti.

alte Articole interesante