În Chișinău va apărea o Alee a Donatorilor

O Alee a Donatorilor va fi plantată în scuarul de pe strada Academiei, din sectorul Centru al capitalei. Inițiativa prevede și edificarea unei sculpturi și a venit din partea Agenției de Transplant a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care va acoperi toate cheltuielile în acest sens.

separator

Totodată, primăria Chișinău a aprobat o decizie privind edificarea compoziției sculpturale „Piatra Păcii” în scuarul Universității de Stat din Moldova. Inițiativa a venit din partea Fundației pentru Relații moldo-japoneze și a Asociației „Stone for Peace” din Japonia, care vor acoperi toate cheltuielile proiectului.

La fel, consilierii municipali au aprobat crearea Scuarului Belarus „Francisk Skorina” pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, colț cu strada Alexei Mateevici, din sectorul Buiucani al capitalei.

De asemenea, Consiliul Municipal Chișinău a votat pentru reconstruirea izvorului din parcul Valea Morilor. Lucrările vizează renovarea izvorului, construcția drumului de acces și amenajarea teritoriului aferent. Cheltuielile în acest sens vor fi suportate de către un partener privat, informează moldpres.md.

alte Articole interesante