Circa 4 mii de șoferi moldoveni au fost prinși în stare de ebrietate la volan, în doar 9 luni

În doar 9 luni ale acestui an, polițiștii de patrulare au depistat 3.751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Iresponsabilitatea, indiferența și ignorarea legii de către cei care pun cetățenii în pericol a făcut ca pe traseele din țară să-și piardă viața 30 de persoane, iar 134 au rămas cu sechele pe viață, în cele 117 accidente comise de șoferi băuți.

separator

Campaniile de informare, operațiunile și sancțiunile aplicate de poliție sunt ignorate de către conducătorii auto, care în fiecare secundă pun în pericol securitatea traficului rutier, comunică Inspectoratul Național de Patrulare:

,,Poate este timpul să învățăm din greșelile altora; să nu mai privim indiferent cum vecinul urcă beat în mașină și pleacă; să reproșăm vânzătoarei de la barul din localitate, care toarnă pahar după pahar unui sătean venit cu mașina; să nu mai urcăm în mașina rudelor și a prietenilor, dacă au de gând să conducă sub influența alcoolului. Oamenii nevinovați își pierd viața din cauza moftului cuiva și asta este inadmisibil”. Nu lăsa alcoolul să-ți conducă viața și mașina, riscul este prea mare. Video!

alte Articole interesante

Alte Articole interesante