Clipe de coșmar pentru un cuplu de moldoveni, stabilit în Franța. Autoritățile le-au luat cei doi copii

O familie de moldoveni stabilită în Franța de patru luni, riscă să rămână fără copii. Autoritățile franceze de la protecția copilului au pornit o anchetă, după ce directoarea grădiniței la care mergea fiica mai mare a cuplului, a observat pe corpul micuței vânătăi, o urmă de la o vărguță.

separator
Tatăl copiilor recunoaște că și-a pedepsit fiica cu o ,,vărguță la fund”, din motiv că era nu era ascultătoare. Cei doi părinți spun că s-a întâmplat pentru neascultare și că a fost o lovitură ușoară. Acum cuplul cere ajutorul autorităților de la noi că să-și primească copii înapoi.

Totul s-a întâmplat acum două săptămâni când directoarea grădiniței la care mergea fetiță a sunat-o pe mama micuței după ce a observat vânătăi pe corpul ei.

,,Mă sună directoarea și mă cheamă să mă întrebe ce s-a întâmplat. De ce copilul are urme, ce înseamnă asta pe corpul ei. Ea i-a spus că tată i-a dat cu vărguță”, spune mama copiilor.

Părinții susțin că nu-și bat copii, iar ceea ce s-a întâmplat a fost o excepție, fetiță fiind pedepsită pentru neascultare. ,,Nu a fost ascultătoare. Era un cablu conectat la plită, rupt. Ea dorea să se joace acolo. Am prevenit-o, dar nu m-a ascultat. Am luat din copac o nuia și am pedepsit-o, că să se liniștească.”

Directoarea a sesizat autoritățile, iar fetiță a fost dusă la un centru de plasament. ,,Ne-am trezit cu opt oameni de la poliție. Au zis să ne luăm pașapoartele și plecăm. Ne-au dus la comisariat, copilul au spus că-l iau la un control”, spune mama copilei.

Acolo, femeia însărcinată în cinci luni cu al treilea copil, a fost ținută 24 de ore, iar soțul 48. Aceștia au fost lăsăți să-și vadă copii după mai bine de o săptămâna. ,,I-am văzut speriați, stresați, erau flmanzi. Copii plângeau când am plecat. A fost greu, ni s-a rupt inima”, spune tatăl copiilor.

Cei doi părinți urmează să fie audiați mâine de autoritaile franceze. Ei spun că s-au adresat autorităților de la noi pentru ajutor, însă nu l-au primit. ,,Am sunat la ambasada, am spus că suntem cetățeni ai Moldovei. Au spus că nu putem să va ajutăm cu nimic.”

Cei de la Ministerul de Externe de la noi a spus că vor reveni ulterior cu o informație despre acest caz.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante

Alte Articole interesante