Cod portocaliu de lapoviţă şi ninsori în jumătate de țară

Meteorologii Serviciului Hidrometeorologic de Stat au prognozat temperaturi scăzute în weekend și ploi puternice. Sâmbătă și duminică, temperaturile maxime nu vor depăși +10.. +15 grade Celsius și vor cădea ploi în special în sudul țării.

separator

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie din România a emis o avertizare de vreme rea pentru weekend. Astfel, începând de sâmbătă dimineaţă întră în vigoare un Cod portocaliu de ninsori şi lapoviţă, un Cod portocaliu de ploaie şi unul galben de ninsori, valabile pentru jumătatea sudică a țării.

Va ninge abundent în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00. Cod galben de ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului, în perioada 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00, – în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei.

În centrul Moldovei va ploua pe arii extinse. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50…60 km/h.

Cod portocaliu de ploi importante cantitativ, vânt intens, în perioada 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00 – în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

alte Articole interesante