Cod roșu de caniculă în Spania, Portugalia, Grecia, Italia

Europa va fi lovita de un val de căldură fără precedent în următoarele zile. Un curent de aer venit din Africa va introduce o masă de aer foarte cald pe continent, astfel că duminică în Spania vor fi peste 40 de grade Celsius la umbră, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie din Spania.

separator

Și în Portugalia s-a emis cod roșu de caniculă, sunt așteptate temperaturi de 47 de grade Celsius. Nici Italia nu scapă, vor fi afectate puternic centrul și nordul țării. În Italia, mai multe oraşe, inclusiv Roma, sunt sub cod roşu de caniculă. În Bologna, Ferrara şi Florenţa, în nord-estul ţării se vor înregistra 38-39 de grade Celsius, în timp ce în Padova şi Roma vor fi 37 de grade. La Milano şi Torino, sunt aşteptate 36 de grade.

În Atena, meteorologii estimează că recordul de 48 de grade Celsius, înregistrat în iulie 1977 va fi depășit. În Portugalia, ca urmare a prognozării caniculei extreme şi a riscului mare de incendii forestiere, Guvernul a declarat, preventiv, stare de alertă până în 6 august.

alte Articole interesante