Concursul Eurovision Song Contest 2019 ar putea fi anulat?

Concursul muzical internațional Eurovision 2019, programat  la Tel Aviv în perioada 14-18 mai, ar putea fi anulat, pe fondul atacurilor cu rachete și problemelor legate de securitate în Israel.

separator
Luni, o rachetă lansată din Gaza a lovit o casă în moshavul Moshmeret în centrul Israelului, rănind șapte civili, inclusiv copii.

Reprezentanți oficiali ai Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) urmăresc atent evoluțiile. Ei au difuzat un comunicat, informând că participanții la Eurovision din Norvegia, Muntenegru și Marea Britanie au sosit deja luni în Israel.

Este a două oară în mai puțîn de două săptămâni când a avut loc un atac cu rachete lansate spre centrul Israelului. În același timp, cu 50 de zile până la începerea Eurovision, preocupările legate de o escaladare în timpul competiției, sau chiar de posibilitatea unui atac, cresc.

„Siguranță și securitatea sunt întotdeauna de o importantă capitală pentru EBU”, se arată în comunicatul transmis prin mail. „Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian – n.r.) și autoritățile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranță celor care se pregătesc și care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continuă să monitorizăm îndeaproape situația actuală din Israel”, se adaugă în comunicat, potrivit ziare.com.

Totodată, riscurile rămân sporite.

alte Articole interesante