Condiții dezastruoase în tabăra de la Vadul lui Vodă, în care au fost maltratați mai mulți copii

Mai mulți copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, au fost agresați fizic de educatori la o tabără de la Vadul lui Vodă. Educatorii minori ar fi consumat anterior băuturi alcoolice.

separator

Potrivit rudelor copiilor, un băiețel a fost ars cu bricheta pe picior, o fată a fost tăiată la picior cu cuțitul. Educatorii ar fi lovit copiii cu bâte de fier și ștachete și mai mulți copii ar fi foar murdăriți în somn cu pastă de dinți.

Potrivit portalului deschide.md, copii de la tabăra ilegală „Trandafir” se odihneau în condiții dezastruoase. Reporterii au obținut imagini din camerele de dormit, baie, veceu, precum și mobilierul din tabăra. Pe teritoriul taberei se afla și o fântână adâncă, neacoperită.

A fost constatat că tabăra respectivă activa ilegal. Totuși, cum au ajuns copii acolo, prin Direcția Generală de Învățământ?

Potrivit investigațiilor efectuate de către Ziarul de Gardă, tabăra a fost dată în arendă firmei „Dovi Grup” SRL, înregistrată în septembrie 2017 de către o femeie. În iunie 2017, aceasta a câștigat două licitații de 1,02 milioane de lei cu Direcția Învățământ Hâncești și Consiliul Raional Ialoveni pentru „achiziționarea foilor de odihnă pentru copii în sezonul estival”.

Conform datelor de la Agenției Achiziții Publice, Direcția Învățământ Hâncești, raion de unde sunt cei 13 copii maltratați, a plătit 592 de mii de lei pentru ca minorii din regiune să beneficieze de odihnă în tabăra „Trandafir”. Consiliul Raional Ialoveni a plătit pentru aceleași servicii 435 de mii de lei.

Prin urmare, copiii au fost cazați în asemenea condiții, și maltrați ulterior, fiind ,,folosiți” în acest mod bani din resursele publice.

alte Articole interesante