Cu sprijinul autorităților de peste Prut, casa din Copăceni unde s-a născut poetul Adrian Păunescu, va fi transformată într-un muzeu al literaturii române

Casa regretatului poet român Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sângerei, va fi renovată și transformată într-un muzeu al literaturii române. Anunțul a fost făcut de vicepreședinta Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă, scrie infoprut.ro.

separator
Într-o postare pe Facebook, aceasta a anunțat că asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a cumpărat casa poetului.

După ce va fi reparată, în clădire va fi înființat un muzeu, iar în curte vor fi organizate festivaluri de muzică și poezie.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 29 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălți, regiunea autonomă Găgăuzia și 3 județe din România: Prahova, Iași și Bistrița-Năsăud. Președinția Euroregiunii este deținută în prezent de Consiliul Județean Prahova.

Activitățile Asociației acoperă domenii variate: de la economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale și până la educație, societate informațională și cultură.

Adrian Păunescu a fost un poet, critic literar, eseist, director de reviste, autor publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român. S-a născut la 20 iulie 1943, Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova. Inima poetului a încetat să mai bată la 5 noiembrie 2010, la Spitalul Floreasca din București.

Amintim că, anterior, într-o postare pe facebook, deputata Maria Ciobanu a dezvăluit cum stau lucrurile după ce a vizitat casa de baștină a poetului. Aceasta se află într-o stare jalnică și riscă să se ruineze.

alte Articole interesante