Cum să alegem corect sutienul potrivit

Multe dintre femei nu ţin cont de forma corpului şi aleg sutienele doar pentru că au o culoare frumoasă sau o dantelă atrăgătoare. Astfel, un sutien prea mare va arată caraghios, iar unul prea mic îți va strânge sânii și va provoca dureri.

separator

Potrivit studiile realizate recent, un sutien care nu îți vine perfect, poate cauza dureri de spate, iritații la nivelul pielii, dureri de umeri, dureri de cap, probleme digestive și chiar pierderea fermității sânilor. Mai jos, găsești regulile care te vor ajuta să-ți alegi sutienul ideal.

Alege măsura potrivită!  

În primul rând, este important să probezi sutienul înainte de a-l cumpăra. Nu achiziționa sutiene online sau fără a le proba, decât dacă știi sigur că măsura respectivă de la acea firmă de la care este sutienul iți vine perfect. Cea mai simpla metodă de alegere a măsurii potrivite, este să probeazi sutienul prinzându-l la prima inchizătoare. Dacă sutienul iți este potrivit, ar trebui să poți să bagi doua degete între banda sa și piele, fără să te strângă prea tare, dar și fără să iți fie larg. Pe măsură ce sutienul se va largi, vei putea să treci la următoarea închizătoare. Ridică mâinile în sus după ce ai probat sutienul. Dacă acesta se ridică, atunci ai nevoie de o măsura mai mică. Lasă-te apoi în jos, aplecându-te cu tot trunchiul către față – dacă sânii iți ies din sutien, acesta iți este fie prea mic, fie prea mare.Dacă bretelele sutienului iți intră în piele în zona umerilor, ai nevoie de o măsură mai mare. Nu uita, că nu bretelele susțin greutatea, ci cupele fac asta, bretelele doar susțin cupele. Banda dintre cupele sutienului ar trebui să stea lipită de piele, nicidecum în aer, fără susținere.Alege modelul potrivit!

Nu doar măsura este importantă atunci când alegi un sutien, ci și forma acestuia. Există mai multe forme ale sânilor, așa că e normal să existe mai multe tipuri de sutien – important e să îl alegi pe cel care te avantajează.

Sâni distanțați – dacă ai sânii distantați, atunci cel mai bine ți se potrivește un sutien cu push-up ori un sutien clasic.

Sâni în formă de pară – sânii cu aceasta formă au tendința de a părea lăsați, așa că e indicat să alegi un sutien cu banda de susținere lată sub cupe.

Sâni în formă de măr – acest tip de sâni poate fi îmbrăcat în orice sutien, însă cel de tip „balconette” este cel mai avantajos.

Sâni asimetrici – sânii asimetrici sunt avantajați de sutienele cu cupe suplimentare, pe care le poți folosi la unul dintre sâni pentru a echilibra bustul.

Sâni mici – sutienele de tip „bandeau” sunt ideale pentru femeile cu sânii mici.

Ține cont de aceste recomandări când îți vei alege sutienul perfect!!!

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante