Cum se vor efectua controalele privind deținerea buteliilor de gaz în apartamente?

Potrivit primăriei, NU vor fi verificate toate locuințele pentru cei care dețin butelii de gaz și asta deoarece nici poliția, nici reprezentați ai autorităților publice locale nu au dreptul să pătrundă în apartamentele locatarilor fiind spațiul privat al oamenilor, astfel tot ce pot face este doar să informeze cetățenii de pericolul ce îl pot preveni.

separator

„Noi nu avem dreptul legal să verificăm apartamentele. Noi tot ce putem face este să-i sensibilizăm, să informăm și să discutăm. Dar să verificăm spațiul privat al oamenilor nu are dreptul nici poliția, nici noi ca Autoritate Publică Locală”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu, pentru tv8.md.

Prin urmare, totul depinde de simțul și conștiința locătarilor.

În urma exploziei din capitală, chișinăuienii sunt în stare de alertă privind posibilitatea unei noi tragedii din cauza buteliilor cu gaz deținute ilegal în apartamente. Potrivit unor surse, în unele blocuri până la 90% de locătari au butelii de gaz în apartamente,

Amintim că, în urma tragediei care a avut loc la data de șase octombrie, patru persoane, printre care un minor, au decedat, iar alte nouă persoane au fost rănite. În același timp, cauza preliminară a exploziei ar fi o butelie de gaz.

alte Articole interesante