Abonează-te și primește săptămânal cele mai bune articole pe adresa ta de email

Cumplit! O femeie de 55 de ani din Cimișlia a murit electrocutată după o ploaie torențială. Cum s-a întâmplat totul?

Femeia și-a pierdut zilele după ce crengile unui nuc plantat de un sătean în ograda sa nemijlocit sub liniile rețelelor electrice au provocat prin contact direct atingerea conductoarelor aflate sub tensiune.

separator

tornada-bun

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, atunci când loclitatea dată a fost afectată de o ploaie puternică însoţită de vânt în rafale, care a provocat deconectări avariate ale instalaţiilor electrice. Crengile unui nuc, plantat ilegal de un sătean în ograda sa, nemijlocit sub LEA, fiind agitate de vântul puternic au provocat prin contact direct atingerea conductoarelor aflate sub tensiune, în urma căreia s-au produs scurtcircuite în mai multe locuri, transmite tv8.md.

În rezultat, unul dintre cele două conductoare fazice scurtcircuitate, s-a topit şi a căzut la pământ, iar cel de-al doilea a fost deteriorat semnificativ şi atârna pe un singur fir, ambele rămânând sub tensiune.

A doua zi, femeia de aproximativ 55 de ani, a fost găsită de vecini aflându-se la pământ, cu un conductor electric pe corp.

Imediat după recepţia acestei informaţii de către dispeceratul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., a fost deconectată prin telecomandă LEA 10 kV de la care se alimentează această localitate şi la faţa locului a fost trimisă o echipă operativă de intervenţie. De notat că nici pe 25 şi nici pe 26 iulie până la accident de la consumatorii din Ciucur Mingir conectaţi la această linie electrică nu au fost înregistrate avize privind absenţa tensiunii sau ruptură de conductor.

Cauza principală, care a condus la producerea acestui accident constă în încălcarea zonei de protecţie a reţelelor electrice prin plantarea unui nuc nemijlocit sub LEA, crengile căruia au provocat, urmare a intemperiei manifestate prin vânt puternic şi ploaie torenţială, deteriorarea conductorilor şi căderea unuia la pământ. De asemenea, apropierea persoanei la o distanţă inadmisibilă de conductorul rupt, aflat sub tensiune.

alte Articole interesante
unicamd