,,Dacă respiri aer atunci trebuie să-ți pese” – un protest care a avut loc astăzi în 1.300 de orașe ale lumii, s-a desfășurat și la Chișinău!

,,Dacă respiri aer atunci trebuie să-ți pese”! Protestul Global pentru Climă și Viitor a avut loc astăzi în aproximativ 1.300 de orașe din lume. Un protest similar a avut loc și la Chișinău, iar următorul protest ecologist va avea loc pe 15 aprilie 2019.

separator

Protejarea mediului înconjurător este o urgență. Râurile Moldovei sunt pline de gunoi și nepăsare. Educația ecologică lipsește. Peste 78% din stațiile de epurare existente în raioane nu funcționează. Apeductele se construiesc fără stații de epurare și sisteme de canalizare, iar asta e încă o sursă de poluare în Moldova.

La 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare legea care interzice comercializarea pungilor de plastic de către agenții economici, dar nu există un mecanism de control. Există secetă hidrologică în țara noastră – nu avem suficientă apă potabilă. Avem gunoiști neutorizate, deșeuri care nu se reciclează, lipsa pistelor pentru bicicliști, etc.

Nu fi indiferent față de mediul în care trăiești și sănătatea ta! Vino la protest pentru a crește nivelul de conștientizare a pericolului în rândul celor din jurul tău, dar și pentru a trezi interesul și responsabilitatea autorităților de a acționa cu politici bune și eficiente în această direcție, absolut necesare! Urgente!

alte Articole interesante