Dădaca și educatoarea, care apar în înregistrările audio, și-au dat demisia

Două angajate de la grădinița nr. 185 din capitală, s-au concediat după ce în mediul online a apărut o înregistrare audio în care acestea agresează copiii.

separator
Potrivit Veronicăi Solomițchi, șefa Direcției Educație, Tineret și Sport, din sectorul Buiucani al capitalei, cele două persoane, educatoarea și ajutoarea ei, vocile cărora se aud în înregistrarea audio, au depus cereri de demisie din proprie inițiativă, informează ipn.md, cu referire la Canal 2.

Potrivit funcționarei, acest lucru nu înseamnă că nu vor răspunde în fața legii. „După acest caz, părinții au început să vină să spună, dacă au avut asemenea situație de agresiune față de copilul lor”, a adăugat funcționara.

Psihologul Angela Nicolau susține că dacă un copil plânge că nu vrea să meargă la grădiniță, se teme de ceva sau folosește cuvine urâte pe care nu le utiliza până atunci, acestea trebuie să fie un semnal de alarmă pentru părinți. Potrivit ei, consecințele care pot apărea după ce un copil este agresat psihologic la grădiniță pot fi foarte serioase. „La acest copil se pot dezvolta fobii și frici. Impactul acestora poate să dea de știre peste ani.

Totodată, psihologul spune că având în vedere numărul mare de copii de care are grijă un educator, nivelul de stres în această meserie este unul foarte mare. Potrivit ei, persoanele care lucrează cu copiii trebuie să treacă un test special înainte de a fi angajate pentru că acestea trebuie să aibă o pregătire specială și trebuie să cunoască specificul vârstei.

Amintim că o mamă a cărui copil frecventează grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani a publicat o înregistrare audio în care se aude cum lucrătorii grădiniței au un comportament inadecvat față de copii. Înregistrarea sugerează că angajații grădiniței ar striga la copii, pe unii i-ar lovi și i-ar jigni.

alte Articole interesante