De 8 martie, femeile din Spania au ieșit la protest cu oale și tigăi

Sute de femei au ieşit pe străzile din Madrid încă de la primele ore ale dimineţii de vineri pentru a protesta, de Ziua Internaţională a Femeii, împotriva inegalităţii de gen.

separator

Îmbrăcate majoritatea în mov, protestarele au lovit zgomotos în oale şi tigăi şi au cerut schimbarea mentalităţii din societate raportat la femei.

„Este esențial să protestăm și cu atât mai mult de ziua femeii deoarece încă există o mulțime de discrepanțe și probleme în societate cu care femeile se confruntă și care trebuie depășite. Trăim într-o societate patriarhală”, a menţionat Abil Vilatrollol, o studentă de 21 de ani care studiază cinematografia, conform Reuters, citează b1.ro.

Proteste de acest fel sunt planificate în mai multe localităţi din Spania. Problema inegalităţii de gen a devenit o temă extrem de discutată înainte de alegerile parlamentare ce vor avea loc în 28 aprilie. Noul partid de extrma dreaptă Vox cere eliminarea legilor privitoare la violența de gen. Partidul conservator Partido Popular nu va la parte la protestele organizate pe 8 martie. Membrii partidului sunt de părere că protestele au fost politizate de stânga.

alte Articole interesante