De astăzi, Guvernul României oferă alocații mai mari pentru copii

În România, alocațiile copiilor se majorează, începând de astăzi. Astfel, minorii cu vârste de până la doi ani vor primi 300 de lei Ro pe lună, în loc de 200 de lei Ro, iar cei care au peste doi ani vor primi 150 de lei Ro.

separator

Legea prevede că alocația de stat pentru copil se acordă tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, cetățeni români, fără discriminare, dar și tinerilor care au deja 18 ani, dar care urmează cursuri la liceu, până la terminarea acestora.

300 de lei Ro este alocația copiiilor cu dizabilități. Creșterea alocațiilor a fost votată de parlamentari la începutul lunii februarie, după amendamentul unui deputat liberal.

Actele pentru acordarea alocației copiilor în 2019 se depun la primăria localității sau sectorului de care aparțin părinții sau reprezentanții legali ai minorilor.

Copiii din România au cea mai mică alocaţie din Uniunea Europeană. Dacă în majoritatea statelor europene alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România alocaţia este acum de 150 de lei ro, echivalentul a 31 euro, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică parte necesităţile unui copil, scrie realitatea.net.

Alocațiile din România sunt cele mai mici din UE:

Bulgaria: 23 de euro
România: 31 de euro
Ungaria: 37 de euro
Marea Britanie: 100 de euro
Slovacia: 140 de euro
Germania: 170 de euro
Finlanda: 189 de euro
Suedia: 218 euro
Italia: 258 de euro
Olanda: 273 de euro

alte Articole interesante