De sărbători, Doina Ciobanu a revenit în țară și a ajutat o familie cu 4 copii din satul bunicii sale

Faimoasa bloggeriță originară din Republica Moldova, care a devenit extrem de apreciată și cunoscută în întreaga lume nu uită de cei de acasă. De sărbători, Doina a revenit în țară și a făcut un gest frumos. Modelul și-a vizitat bunica de la țară și totodată a oferit ajutor unei familii nevoiașe din localitatea dată.

separator

Doina le-a adus mai multe bunuri, printre care alimente, haine și jucării, celor patru copilași ai familiei.Bloggerița a vorbit în engleză pe pagina sa de Instagram despre gestul ei. Aceasta a ținut să le mulțumească prietenilor virtuali care au susținut-o și au încurajat-o pe parcursul carierei, astfel încât visul ei de a-i ajuta pe alții să poată fi realizat. Doina nu ține secret faptul că este originară din Moldova. Aceasta le-a spus urmăritorilor săi din toată lumea că țara noastră este cea mai săracă din Europa și că oamenii aici au nevoie de ajutor.

Este ușor să te pierzi în consumerismul modern din jurul Crăciunului și să uiți de familie, comunitate și ajutor oferit celorlalți. Eu personal nu cred în karma și nu cred că ajutorul oferit oamenilor se va întoarce la tine sub forma unei recompense karmice, dar fir-ar, îmi place să văd că oamenii zâmbesc. Așa cum mulți dintre voi știți, eu sunt originara din Republica Moldova, una dintre cele mai sărace țări din Europa, cu mulți oameni care au părăsit țara din motive financiare și cu mulți care luptă să supraviețuiască. De fiecare dată cand mă întorc să-mi vizitez familia și văd contrastul imens dintre viețile occidentale și modul în care oamenii locuiesc aici, vreau să ajut tot mai mult. Sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le fac și să le obțin, dar e vorba de fapt despre a face pasi mici spre obiective mari. Astăzi iau toate astea pentru a le duce celei mai vulnerabile familii din satul bunicii mele; este vorba despre o familie cu 4 copii mici îngrijiți de către o mamă cu dizabilități. Vreau să mulțumesc tuturor vouă care mi-ați oferit șansa reală să pot face acest lucru. Vă mulțumesc că m-ați susținut pe tot parcursul carierei, vă mulțumesc că ați crezut în mine și că m-ați încurajat, vă mulumesc că m-ați ajutat să cresc în cariera mea, dar și ca persoană; ați făcut acest lucru cu adevărat ❤️🙏🏻. Crăciun fericit și sărbători frumoase tuturor! Mulțumesc în mod special celor care au contribuit la târgul de haine ❤️🙏🏻”, a scris Doina pe pagina sa de Instagram.

It’s easy to get lost in the modern consumerism around Christmas and forget what it’s really about – family, community, and helping others. I personally don’t believe in karma and don’t think that helping people will come back at you in the form of a karmic reward, but damn do I love seeing people smile. As many of you know I’m originally from Moldova, which is one of the poorest countries in Europe, with many people having left the country for economical reasons and many of those left often struggling to make ends meet. Every time I come back to visit my family and see the HUGE contrast between Western lives and how people live here I want to help more and more. There are so many things I want to do and achieve, but it’s all about taking baby steps towards bigger goals. Today I’m taking all of this to the most disadvantaged family in my grandmother’s village; it’s a family of 4 young children headed by a mother with disabilities. I want to thank all of you for making my ability to do this real. Thank you for supporting me throughout my career, thank you for believing in me and encouraging, thank you for helping me grow in my career but also as a person; you’ve made this real ❤️🙏🏻 Happy Christmas and holidays to everyone! Un mulțumesc special celor ce au contribuit la târgul de haine ❤️🙏🏻

A post shared by Doina Ciobanu | Дойна (@doina) on

Mister deslușit! S-a aflat cine este tatăl copului născut de fetița de 11 ani

S-a aflat cine este tatăl biologic al bebelușului născut de copila de 11 ani la Institutul Mamei și Copilului. Surse demne de încredere au declarat pentru TV8 că e vorba de tatăl vitreg al fetiței de 11 ani, reținut la sfârșitul lunii ianuarie și pus sub învinuire pentru viol. Asta deși anterior, avocatul acestuia a declarat că el nu-și recunoaște vina. Contactată de noi, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii ne-a confirmat că anchetatorii au primit testele ADN, dar a refuzat să ne divulge rezultatele, invocând că sunt date confidențiale, scrie tv8.md

„Procuratura a recepționat rezultatele expertizei ADN, însă în corespundere cu principiul confidențialității urmăririi penale, acestea nu pot fi divulgate.Urmărirea penală continuă, urmând a fi recepționate și rezultatele altor expertize dispuse. Procuratura Generală asigură că se întreprind toate acțiunile relevante pentru justa soluționare a cauzei”, a spus Violina Moraru.

Potrivit surselor TV8, rezultatele testelor ADN au arătat că tatăl vitreg al fetiței de 11 ani este și tatăl biologic al copilului ei. 

Procurorii au dispus efectuarea mai multor expertize, inclusiv al unui test de paternitate, încă acum aproape două luni, iar rezultatele au venit abia acum. 

Între timp, inculpatul în vârstă de 46 de ani, reținut la sfârștul lunii ianuarie, râmâne în continuare în arest. Ieri, magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana i-au prelungit măsura preventivă cu încă 30 de zile. 

Cazul copilei de 11 ani a devenit cunoscut în luna decembrie. Oamenii legii au fost sesizați de către reprezentanții unui Centru de sănătate din raionul Călărași. Aceștia au comunicat poliției că în urma examinării medicale, s-a constatat că minora de 11 ani este însărcinată. Copila a născut la Institutul Mamei și Copilului, la exact o lună după ce s-a aflat că e însărcinată. Atât ea, cât și bebelușul se simt bine. Minora a beneficiat inclusiv de consiliere psihologică. Tot atunci oamenii legii au pornit o cauză penală pentru viol, principalul suspect fiind chiar tatăl vitreg al copilei, care potrivit avocatului respinge orice acuzație. 

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, unul din 16 copii veniți pe lume în 2022 în Moldova a fost născut de o mamă adolescentă. Iar 6% din cazurile de mortalitate maternă din ultimii cinci ani au fost tot printre adolescente. 

Un autocar cu copii din Moldova, reținut la hotarul cu Letonia: ”Stăm de 24 de ore, fără vreo explicație, în condiții inumane”

Un autocar cu copii moldoveni a fost reținut la granița lituaniană. Aceștia se întorceau de la un festival din Belarus, la care au luat marele premiu. Potrivit informațiilor, autocarul cu copii stă la graniță de 24 de ore fără vreo explicație. Despre aceasta scrie artistul și prezentatorul Pavel Duganov. Autoritățile de la Chișinău nu au venit cu vreun comentariu, deocamdată, scrie unimedia.md.

„Un autocar cu copii moldoveni, care au cântat la un festival din Belarus, a fost reținut la granița lituaniană și stă la graniță de 24 de ore, fără vreo explicație, în condiții inumane.

Motivul este „amenințarea la securitatea națională a Lituaniei”.

În urmă cu câteva săptămâni, o delegație lituaniană a venit în Moldova și l-a sărutat pe președintele nostru pe mâna dreaptă, au promis dragoste și loialitate! Și asta numesc ei prietenie și valori europene, să-ți bați joc de copii?

Să nu lăsăm soarta copiilor noștri în seama arbitrarilor”, se arată în mesajul plasat de Duganov pe pagina sa de facebook.

R. Moldova a pierdut un nou dosar la CEDO și va achita 32.000 de euro unui tânăr internat forțat

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat hotărârea în cauza V.I. v. Republica Moldova. Cererea se referă la plasarea involuntară a reclamantului într-un spital de psihiatrie și la pretinse rele tratamente asupra sa, precum și la eșecul autorităților naționale de a efectua o anchetă efectivă în privința plângerilor sale de rele tratamente, scrie bizlaw.md.

Potrivit circumstanțelor cauzei, reclamantul suferă de dizabilitate intelectuală ușoară. După decesul mamei sale în anul 2005 și a decesului tatălui în detenție, în anul 2009, reclamantul s-a aflat în îngrijirea mătușii sale din 2005 până în 2012. În perioada 2012-2014, primarul comunei Ciutești a acționat în calitate de autoritate tutelară și reprezentant legal al reclamantului. În 2013, reclamantul a fost înscris la școala-internat din or. Rezina pentru desfășurarea anului de studii 2013-2014, unde s-a aflat până la 16 iunie 2014. Din motiv că reclamantul suferea de o ușoară dizabilitate intelectuală, în perioada 2012-2013, reclamantul a fost internat de mai multe ori pentru tratament la Spitalul Clinic de Psihiatrie Codru.

În mai 2014, administrația școlii-internat Rezina a solicitat primarului com. Ciutești să identifice o instituție unde ar putea plasa reclamantul în timpul vacanței de vară. Câteva zile mai târziu, aparent, fără o examinare medicală a reclamantului, un medic din Nisporeni a eliberat un bilet de trimitere pentru internare într-un spital de psihiatrie pentru tratament psihiatric, indicând un diagnostic de ”dizabilitate mentală ușoară și sindrom psihopatologic decompensat (sindrom psihopatiform) cu iritabilitate și nervozitate”. Ulterior, Comisia raională Nisporeni pentru protecția copilului aflat în dificultate a recomandat internarea reclamantului pentru tratament într-un spital specializat cu plasarea ulterioară într-un serviciu de îngrijire la nivel local. Drept urmare, reclamantul a fost transportat la Spitalul de psihiatrie împotriva voinței sale, spunându-i-se că este dus la o tabără de vară, abia mai târziu anunțându-l că va fi internat în spital pentru trei săptămâni. Cu toate acestea, la sfârșitul celor trei săptămâni, la 7 iulie 2014, nimeni nu a venit la spital să-l preia.

Ulterior, administrația spitalului i-a cerut de mai multe ori primarului com. Ciutești și administrației școlii-internat să preia reclamantul din spital. La 10 octombrie 2014, primarul a solicitat intervenția consiliului local Nisporeni, ulterior, în lipsa oricărei reacții, a contactat Avocatul Poporului și Centrul pentru Drepturile Omului.

Înoiembrie 2014, verișoara reclamantului a fost numită în calitate de tutore al reclamantului, iar două zile mai târziu reclamantul a fost externat.

În consecință, Curtea a acordat reclamantului 25.000 euro pentru prejudiciul moral și 7.420 de euro reprezentantului reclamantului pentru costuri și cheltuieli.

Mai multe detalii despre acest caz vedeți în rezumatul hotărârii, efectuat de către Direcția agent guvernamental din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Moldova.

Iată care sunt caracteristicile unui om deștept
Articolul anterior
O prezentatoare TV din Rusia a fost împușcată mortal
Articolul următor