Desfacerea căsătoriei prin divorț va fi posibilă la notar

Soții care doresc să divorțe vor putea să facă acest lucru la un notar. Un astfel de proiect de lege, elaborat de Ministerul Justiției, a fost discutat pe 26 septembrie de către Comisia parlamentară pentru numiri și imunități, transmite serviciul de presă al parlamentului.

separator

Pentru un divorț, notarul are nevoie de consimțământul ambelor părți. Ministerul Justiției a aprobat deja forma cererii pe care cuplul va trebui să o semneze. În aceasta, la cererea soților, va fi indicat cu cine, după divorț, vor trăi copiii, cuantumul pensiei de întreținere și ce vor primi soții din proprietatea dobândită în comun.

După înregistrarea cererii la notar, conform Codului Familiei, soții vor primi 30 de zile pentru a medita. Apoi acest termen poate fi prelungit pentru încă 30 de zile. După expirarea termenului, notarul va confirma cererea și, în termen de trei zile, îl va transfera la serviciul de stare civilă locală.

Un notar poate refuza să accepte o cerere în cazul în care una dintre părți nu își poate exprima în mod clar și liber dorința de a divorța, dacă unul dintre soți nu a semnat documentul sau refuză să furnizeze documentele necesare pentru divorț.

Proiectul de lege va fi înaintat parlamentului spre examinare.

alte Articole interesante